O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Προσωρινό μόνο ήταν το "τέλος" για το αγκυροβόλιο στην Πάχη!

"Ως Δήμος Μεγαρέων αλλά και ως Δήμαρχος έκανα άμεσες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί το αγκυροβόλιο στον κόλπο της Πάχης. Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αναφέρει ότι ο Καθορισμός Αγκυροβολίου δεν είναι πλέον στο σχεδιασμό Κανονισμού Λιμένων του Υπουργείου. Αρμόδιο όμως για να λάβει απόφαση επί του θέματος είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και νέος Κανονισμός είναι βέβαιο πως θα υπάρξει και πως στόχος του Δήμου Μεγαρέων και εμένα του ιδίου είναι να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο χωροθέτησης αγκυροβολίου στην Πάχη, καθώς όλοι οι Μεγαρείς και ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια απόφαση"
Μαρινάκης Ιωάννης
Δήμαρχος Μεγαρέων





Οι παρα...πολιτικές πεννιές της "Άποψης" για Ρεβυθούσα και αγκυροβόλιο Πάχης

Για τη Ρεβυθούσα:

Για το αγκυροβόλιο:

Επιστολή Δημ. Μπουραΐμη στον Πρωθυπουργό για τον ΧΥΤΑ Φυλής – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου


Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης ζητά να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της περιοχής αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Στην επιστολή του, στην οποία προτείνει σειρά κινήσεων για την περίπτωση της Φυλής, ο δήμαρχος της περιοχής επισημαίνει ότιενώ με το νόμο 3164/2003 χωροθετήθηκαν συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Αττική για τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων, μετά από 7 χρόνια η μόνη εγκατάσταση που λειτουργεί βρίσκεται στην Φυλή.

διαβάστε περισσότερα στην atticafreepress.gr

Ανακοίνωση Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω"