O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Στα πλάισια του 8ημέρου των εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών που διοργανώθηκαν στα Μέγαρα, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση καθαρισμού του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου την Πέμπτη 15/4 , κυρίως από μαθητές των τοπικών σχολείων.

Έλαβαν μέρος περίπου 200 μαθητές, από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων στους οποίους και είχε προηγηθεί η σχετική ενημέρωση στο αμφιθέατρο.

- Διάρκεια δράσης: 09.00πμ - 12.30πμ.
- Πρώτα ήρθαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου με δύο πούλμαν (09.00-10.30) και μετά επέστρεψαν στο σχολείο και με τα ίδια πούλμαν ήρθαν οι υπόλοιποι 100 μαθητές του 1ου Γυμνασίου.(11.00-12.30).

Στην αρχή της εκδήλωσης, εκπρόσωπος του Φορέα μίλησε για την σημασία του υγροβιοτόπου των Μεγάρων και την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος των Μεγάρων από περιβαλλοντικές απειλές, στη συνέχεια ο κ. Δ.Πλαταράς μίλησε στους μαθητές για την ιστορία του Τείχους των Μεγάρων στην Αγία Τριάδα, και μετά ακολούθησε ο καθαρισμός.
Μοιράστηκαν επίσης 30 ενημερωτικά CD για το Βουρκάρι σε καθηγητές και μερικούς απο τους μαθητές που δεν είχαν προλάβει να πάρουν κατά την παρουσίαση στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

- Το 2ο Γυμνάσιο καθάρισε το πέταλο (από το "Τείχος" μέχρι την στροφή στο ποιμνιοστάσιο), ενώ το 1ο Γυμνάσιο την ευθεία στις Αλμύρες (από την στροφή μέχρι το λόφο του Περάματος).

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εθελοντές του "ΚΟΥΡΟΥ", κάτοικοι της περιοχής, μέλη του Φορέα, ο Κος Φωτεινάκης από το 'ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ' Χαιδαρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Γρ. Σταμούλης και ο δημοσιογράφος Κος Μάριος Ρεντίφης.

Ο Δήμος Μεγάρων ήταν αρωγός της δράσης προσφέροντας 240 μπουκαλάκια εμφιαλωμένο νερό, 200 γάντια μιας χρήσης, 100 μαύρες σακούλες απορριμμάτων (μεγάλες) και την αρπάγη του Δήμου με ευθύνη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Θ. Μαζιώτη.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην προθυμία και συνεργασία του οδηγού της αρπάγης Κου Προίσκου Δημήτριου (συμβασιούχου), ο οποίος -με την καθοδήγησή μας- περισυνέλεξε λάστιχα, σκουπίδια και ξύλα από τις Αλμύρες, σκουπίδια και κομμένα κλαριά και χόρτα από το Πέραμα, και τις μαύρες σακούλες με τα απορρίμματα που μάζεψαν οι μαθητές και συγκέντρωσαν στην στροφή προς την Αγία Τριάδα.


Υποσχεθήκαμε συνάντηση ξανά στο Βουρκάρι με τους μαθητές των σχολείων και τους καθηγητές τους σε Χειμερινούς όμως μήνες για να παρατηρήσουν τα πουλιά με τη βοήθεια οργάνων και την καθοδήγηση των ορνιθολόγων από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.














...για τη χωματερή των Μεγάρων...πάλι και πάλι...

απο το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

κάντε κλίκ και διαβάστε:

εκδήλωση στην Πάχη

ας έχουμε το νού μας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΝ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΥ ΠΡΩΪ,ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ,Η ΚΟΡΗ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ/ΕΝΤΑΤΙΚΗ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΕΙ,…..

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΦΑΡΣΑ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ! ! !

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…! ! ! ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ,

1. ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ! ! !

2.ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ,

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ! ! ! Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΑΣ, . . . . . .ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ! ! !

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΡΑΓΔΑΙΑ.

δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Θριασίου

δελτίο τύπου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

ΜΑΖΙΚΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ

ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.