O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

αναμένεται η τοποθέτηση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής για το Βουρκάρι

Η εφημερίδα 'Αttica' στον ιστότοπό της αφιερώνει ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο μέτωπο του αγώνα για την προστασία του Βουρκαρίου.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

"...Ο «φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου» συνεχίζει τον αγώνα για την αλλαγή της πολιτικής αντιμετώπισης του μεγαλύτερου υγροβιότοπου της Δυτικής Αττικής και ενός από τους σημαντικότερους της Αττικής

Η «Α» σε επικοινωνία με πολιτικά στελέχη της Νομαρχίας διαπίστωσε ότι πολιτική θέση της Νομαρχίας κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με αυτή των φορέων και των πολιτών που επιζητούν την προστασία του υγροβιότοπου. Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι δεν έχει εγκριθεί καμία περιβαλλοντική μελέτη από την Νομαρχία για επιχειρήσεις και βιομηχανίες που ζητούν να εγκατασταθούν στην περιοχή.
.."

Είναι φυσικά σημαντικό και αναμενόμενο η Νομαρχία να τοποθετείται θετικά στην υπόθεση της προστασίας του Βουρκαρίου. Αναμένουμε βέβαια και την έμπρακτη υποστήριξη του Νομάρχη με την συνυπογραφή της έκκλησης προς την Κυβέρνηση, που έχουν ήδη υπογράψει οι δήμαρχοι Μεγαρέων και Νέας Περάμου. Στην έκκληση αυτή ζητείται από την Κυβέρνηση η κατάργηση του νόμου που διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς της δυνατότητας εγκατάστασης βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην ευαίσθητη περιοχή του υγροβιοτόπου. Όπως είναι γνωστό από δελτία τύπου ο Νομάρχης έχει υποσχεθεί την συνυπογραφή του σχετικού κειμένου. Αναμένουμε!

διαβάστε το δημοσίευμα εδώ

με τον ΚΟΥΡΟ....


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΟΥΡΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ - ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ

Τηλ. 22960 – 24444 e-mail: aokoyros@in.gr www.aokouros.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου ΄΄ΚΟΥΡΟΣ΄΄
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας

την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του ομίλου μας,

την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 18:30

στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΤΑ ΓΕΡΑΝΙΑ»

στο 2ο χλμ. λεωφόρου Αλεποχωρίου.

Με τιμή το Δ.Σ.

απο τον κ Οικονόμου