O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

για τις δημοτικές εκλογές στα Μέγαρα

Πρόσφατα τα δύο μεγάλα κόμματα ανακοίνωσαν τους εκλεκτούς τους υποψηφίους για το δημαρχιακό αξίωμα στα Μέγαρα. Είναι κάτι όμως αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει; Εμάς τους απλούς πολίτες των Μεγάρων εννοούμε!

Εμείς εδώ, ενεργοί πολίτες που συμμετέχουμε στους συλλόγους και τις κινήσεις στην περιοχή, μας καίει τι θα απογίνει η πόλη. Σε πια κατεύθυνση θα τραβήξει. Πώς θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα. Πώς θα αναπτυχθεί η πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον, με γνώμονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αυτά τα ζητήματα έχουν όνομα. Είναι συγκεκριμένα και επείγοντα. Ας αναφέρουμε μερικά:

η προστασία του υδροβιότοπου του Βουρκαρίου και της παραλιακής ζώνης της Μεγαρίδας
η απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου από το Πέραμα
η απόκρουση του κινδύνου εγκατάστασης εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής
η λειτουργία του αεροδρομίου και του ελικοδρομίου, που χωρίς να ωφελεί σε τίποτα την πόλη την απειλεί με κινδύνους ατυχήματος και υποβάθμισης
η διαχείριση των σκουπιδιών και των μπάζων
η διαχείριση των πτηνοτροφικών αποβλήτων
η αντιμετώπιση των διάσπαρτων ανεξέλεκτων χωματερών στον Μεγαρικό κάμπο
η αντιμετώπιση της παράνομης καύσης καλωδίων και πλαστικών

Είναι και άλλα και πολλά. Όλα όμως αυτά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κάτω από ένα τίτλο:

Πώς μπορούν τα Μέγαρα να αναπτυχθούν με οικολογική ευαισθησία με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων;

Σε αυτό το ερώτημα περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τις δημοτικές παρατάξεις. Αυτά ενδιαφέρουν τους Μεγαρίτες. Με τις κομματικές κοκορομαχίες ας ασχοληθούν τα κομματικά επιτελεία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Σας στέλνω την απάντηση του MegaraLive.gr στο (επίσημο ) Δελτίο Τύπου της Δημαρχίας για το Megara.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανερχόμαστε για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες για την χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών που υπάρχουν διαθέσιμες στο Δήμο μας θέτοντας πλέον την επικοινωνία Δήμου και δημοτών σε νέες βάσεις υπέρ των πολιτών, απλουστεύοντας τη ζωή μας και ενδυναμώνοντας τις συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες στην τοπική μας κοινωνία. Επισημαίνουμε ότι από τον Νοέμβριο του 2008 σε δύο ειδικές εκδηλώσεις είχαν παρουσιαστεί τόσο το πρόγραμμα «Ψηφιακός Δήμος» από στελέχη της ΚΕΔΚΕ, όσο και το έργο «Δημοτική Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Μεγαρέων» (βλέπε σχετικά δελτία τύπου του Δήμου στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και πολλές κατά καιρούς σχετικές ενημερώσεις από τότε στα προαναφερθέντα μέσα).

1ον) Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.
Το έργο αυτό εγκαινίασε μια νέα εποχή στην επικοινωνία δημότη-Δήμου και λειτουργεί από το 2008. Εντάσσεται στο Γ’ ΚΠΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μέτρο 2.2 «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του Πολίτη», με προϋπολογισμό €225.000. Η ανάδοχος εταιρεία που υλοποίησε το έργο προέκυψε μετά από διπλό ανοιχτό διαγωνισμό, και για την λειτουργία του καταρτίστηκε το προσωπικό του Δήμου σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Μέσω της διαδικτυακής πύλης, όπως συμβαίνει πλέον διεθνώς, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της πόλης μπορούν ηλεκτρονικά από το σπίτι ή το γραφείο να αιτούνται πιστοποιητικά, να διατυπώνουν αιτήματα, να ενημερώνονται για τις δράσεις του Δήμου, να διεκπεραιώνουν συναλλαγές με το Δήμο, να έχουν πληροφόρηση για την αγορά εργασίας, να λαμβάνουν μέρος σε δημοψηφίσματα, κ.α. Για να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών οι πολίτες πρέπει πρώτα να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.megara.gr και να εγγράφουν στο σύστημα λαμβάνοντας άμεσα με e-mail έναν κωδικό πρόσβασης. Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα παραπέμπει τον χρήστη στον Δήμο όπου θα προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα για να γίνει η απαραίτητη ταυτοποίηση του προσώπου και του προσωπικού του e-mail. Την παραπάνω διαδικασία προβλέπει το άρθρο 12 του Ν. 3471/2006, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων του πολίτη. Ακολουθείται όμως μια φορά και κατόπιν ο δημότης-χρήστης μπορεί να αιτηθεί πιστοποιητικά ή να διεκπεραιώσει συναλλαγές με το Δήμο μέσω διαδικτύου. Η παραλαβή των εγγράφων γίνεται όμως αυτοπροσώπως στην έδρα του Δήμου και μετά από ειδοποίηση της υπηρεσίας, λόγω του ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει ηλεκτρονική υπογραφή των εγγράφων για να παραλάβει κανείς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Όμως, ο πολίτης εξυπηρετείται συντομότερα και άνετα, ενώ και οι υπηρεσίες βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά τους.
Για όσους συμπολίτες εκφράζουν κατά καιρούς παράπονα για περιστασιακές «πτώσεις» της Δημοτικής Πύλης στο διαδίκτυο, ενημερώνουμε ότι ο serverπου είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο επικοινωνεί με κρατικό πάροχο διαδικτύου (ΣΥΖΕΥΞΗΣ), που προβλέπει δωρεάν επικοινωνία μέσω κρατικών φορέων και ο οποίος περιστασιακά πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης ή αναβάθμισης με αποτέλεσμα την μη πρόσβαση στην Πύλη. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει με ευθύνη του Δήμου.

2ον) ΣΗΜΕΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (Wireless Hotspots)
ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.
Από τα τέλη του 2009 οι συμπολίτες και οι επισκέπτες της πόλης έχουν την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο…διαδίκτυο σε κεντρικά σημεία της πόλης (στον άξονα από πλατεία Λυτάρα-πλατεία Εθνικής Αντίστασης-κεντρική πλατεία). Ο Δήμος Μεγαρέων εξασφάλισε την χρηματοδότηση του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007-2013, Μέτρο 4.2. «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας. Για να συνδεθεί ο ενδιαφερόμενος με το ασύρματο δίκτυο κάνει αναζήτηση ασύρματων δικτύων και επιλέγει «WIFIHOTSPOT», έχοντας κλειστούς όλους τους περιηγητές.
Πιστεύουμε ότι τα όσα γράφονται κατά καιρούς κυρίως, στα τοπικά blocks, με τρόπο ανεύθυνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι συντάκτες είχαν αναζητήσει την σωστή πληροφόρηση. Για οποιαδήποτε άλλη απορία οι ενδιαφερόμενη μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα ερωτήματά τους και θα λάβουν άμεσα απάντηση.

Ανοιχτή απάντηση MegaraLive.gr :

Καταρχήν δεν λέγονται Blocks λέγονται Blogs … κατά δεύτερον υποτίθεται πως οι εργαζόμενοι σε μία δημαρχία έχουν τουλάχιστον γνώση ελληνικής γραμματικής (το παραπάνω δελτίο τύπου είναι το original) όσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων περί προσωπικών δεδομένων αυτά να τα πείτε σε κανένα άσχετο , διότι αν θέλατε να υπήρχε τόσο πολύ μεγάλη ασφάλεια θα είχατε τουλάχιστον ταυτοποιημένο https:// (μην ξεχνάτε 225 χιλιάρικα είναι αυτά)… οι εφαρμογές όπως και το site είναι σε αυτή την κατάσταση πολύ πριν από το 2008 όσο για τον ανοιχτό διαγωνισμό που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να δημοσιευτεί σε μια τοπική τουλάχιστον εφημερίδα , αυτό το ξέρετε καλά - δεν έγινε ποτέ. Το ασύρματο δίκτυο μία δουλεύει μία δεν δουλεύει και οι ταχύτητες είναι σε επίπεδα BBS του 1990 πιο αργό και από dialup σύνδεση … η χρήση του ΣΥΖΕΥΞΗΣ όπως αναφέρετε δεν έχει καμία σχέση με τις απαντήσεις-υπηρεσίες που και καλά προσφέρετε στον πολίτη όπως παράδειγμα να στείλετε ένα απλό email σαν απάντηση αλλά εκτός αυτού εφόσον ο Register χρήστης που έχει κάνει ταυτοποίηση των στοιχείων πρέπει να πάει από την δημαρχία για να παραλάβει τα έγγραφα ποιος ο λόγος να το κάνει ηλεκτρονικά ?

225 χιλιάδες ευρώ για όλο αυτό το τερατούργημα ?(είχα ακούσει για πολύ λιγότερα ~ στα 25 χιλιάρικα) πιστεύω να είναι αληθινό αυτό γιατί θα με αναγκάσετε να έρθω από εκεί να τα πούμε από κοντά …να μάθουμε και την ανάδοχο εταιρία …πολύ σύντομα.

Με 225 χιλιάδες ευρώ αγοράζεις 225 dedicated servers + video servers + 10 admins για 10 χρόνια (που θα μπορούσαν να είναι μεγαριτόπουλα)

Υπάρχουν όμως και άλλα πολλά ... Δείτε εδώ —> http://www.megaralive.gr/portal/?p=155
είναι η καταγγελία που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2010 και τα Links που υπάρχουν μέσα , ακόμα δεν λειτουργούν , ακόμα δεν υπάρχουν οι επιχειρήσεις και η ψηφοφορία , πάλι είναι «στημένη» (δεν αλλάζει το αποτέλεσμα όταν κάποιος ψηφίζει από MultiIPs) , επίσης στο δελτίο τύπου δεν αναφέρατε για το Corfu Holidays ή μήπως και αυτό ήταν κάτι που δεν πληροφορηθήκαμε σωστά ?

Περιμένουμε μια ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση απο κάποιον υπεύθυνο ονομαστικώς .

Tassos S. Manolis

μια επιστολή για τις δημοτικές εκλογές και τον κ.Μαρινάκη

Αγαπητοί διαχειριστές του blog. Θα ήθελα να αναρτήσετε τις παρακάτω παρατηρήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη στις εφημερίδες.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι :

Μα καλά σε ηλίθιους απευθύνεται; Λέει λοιπόν : η στήριξη της ΝΔ ( δηλαδή το χρίσμα, αλλά με άλλα λόγια) , σηματοδοτεί την απαρχή της έκφρασης της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι δυνατόν κ. Μαρινάκη να παίρνεις το χρίσμα από την ΝΔ και να μας το παίζεις και ανεξάρτητος;

Πόσα θες να μας τρελάνεις;

Μετά άμα είσαι ανεξάρτητος, τι με νοιάζει η κομματική σου ταυτότητα, που την διατυμπανίζεις;

Δηλαδή άμα ξέρω τι κόμμα είσαι, αυτό θα σε κάνει καλύτερο;

Αλήθεια μήπως μπορείς να μας πεις πότε έγινες ΝΔ και γιατί;

Αν δεν μπορείς εσύ, μπορώ να στο υπενθυμίσω εγώ.

Και αφού καμαρώνεις που είσαι ΝΔ για πες μας πόση ευθύνη έχει το κόμμα σου για την καταστροφή της Ελλάδας, για την ανεργία ,για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τις ρεμούλες, για τις μίζες κλπ, κλπ;

Αυτά τα συστήματα θα εφαρμόσεις και στο Δήμο; Αυτά που έμαθες στο κόμμα σου;

Ένας αγανακτισμένος πολίτης.

enakarfi@gmail.com

Επιβεβλημένη η απομάκρυνση του αεροδρομίου των Μεγάρων