O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Καλωσορίζοντας την Άνοιξη και τα χελιδόνια!


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώνει την εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2010» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους μια φωλιά.

Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα! Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις πόλεις και πολύς ενθουσιασμός!Τα παιδιά με τη βοήθεια μελών και εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!


περισσότερες πληροφορίες εδώ

εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι...

Χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο «προθάλαμος» για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, και συγκεκριμένα το νομοσχέδιο για τη «χρηματοδότηση από τρίτους» που επεξεργάστηκαν η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη και ο κ. Ι. Μανιάτης.

Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από τρίτους προβλέπεται επίσης απόσυρση παλαιών και ρυπογόνων κρατικών οχημάτων, καθώς και αλλαγές στα έντυπα των λογαριασμών της ΔΕΗ με προσθήκη στοιχείων για το περιθώριο εξοικονόμησης που υπάρχει. Ως εθνικός στόχος εξοικονόμησης ενέργειας τίθεται το ποσοστό 9% ως το 2016.

Ο καταναλωτής, ιδιώτης ή πολυκατοικία, που θέλει να κάνει χρήση του προγράμματος, δεν είναι υποχρεωμένος ο ίδιος να πληρώσει την ανακαίνιση, αλλά μπορεί να καταφύγει σε εταιρεία σύμβουλο-ανάδοχο που θα μελετήσει την ενεργειακή αναβάθμιση, θα την εξοφλήσει και κατόπιν θα αποσβέσει το κόστος της επένδυσης σταδιακά, εισπράττοντας ένα μέρος από το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την εξοικονόμηση ενέργειας του τελικού καταναλωτή και «μεταφράζεται» στην οικονομία που θα προκύψει στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

περισσότερα εδώ