O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

...σε ύφεση η φωτιά στον Κιθαιρώνα και το πόρτο Γερμενό. Μεγάλη πιθανότητα να σταματήσει η καταστροφή εδώ.....
Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους στάχτη σ αυτό το φοβερό τριήμερο...θλίψη και οργή από τους κατοίκους της περιοχής και κάθε πολίτη αυτού του τόπου...απ όλους μας που βλέπουμε το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια...
...οργή να μην βλέπουμε έστω έναν από αυτούς τους υπεύθυνους - ανεύθυνους που ηγούνται του κρατικού μηχανισμού να αναλαμβάνει επιτέλους την ευθύνη...

δελτίο τύπου απο τον ΣΥΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το μέτωπο της φωτιάς στην Ανατ.Αττική, επισκεύθηκε κλιμάκιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ αποτελούμενο από τους Θανάση Λεβέντη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής, Γιάννη Τόλιο μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΝ και την Ιωάννα Στεργίου μέλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ.Αττικής. Το πύρινο στεφάνι που τις τελευταίες μέρες κατακαίει δασικές εκτάσεις της Βόρειας Αττικής (Διόνυσο, Βαρνάβα, Σταμάτα, Ροδόπολη, Γραμματικό, Μαραθώνα, ως τους πρόποδες της Πεντέλης), αποτελεί ένα ακόμα οικολογικό έγκλημα με ανυπολόγιστες οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Για μια ακόμα φορά παρατηρήθηκε το φαινόμενο του ξαφνικού ξεσπάσματος πυρκαγιών σε πολλά σημεία κατά τη στιγμή που φυσούσαν ισχυροί άνεμοι, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, φωτογραφίζοντας μελλοντικές περιοχές οικοπεδοποίησης και άναρχης δόμησης. Για μια ακόμα φορά παρατηρήθηκαν τεράστια ελλείμματα συντονισμού της αντιπυρικής προστασίας (μη έγκαιρη παρέμβαση, κενά επιτελικού σχεδιασμού, αδυναμία κινητοποίησης επίγειων και εναέριων μέσων, μη αξιοποίηση εθελοντών, κά). Αναπάντητα μένουν επίσης τα ερωτηματικά, γιατί πυροσβεστικά οχήματα στο Γραμματικό παρέμειναν για φύλαξη των μηχανημάτων της αναδόχου εταιρίας κατασκευής του ΧΥΤΑ και δεν ενεργοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης η οποία δεν έβγαλε κανένα δίδαγμα από την καταστροφή της Πάρνηθας πριν δύο χρόνια και παραμένει παγερά αδιάφορη για ουσιαστικά μέτρα πυρόσβεσης και δασοπροστασίας. Για πολλοστή φορά ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει το μακάβριο έργο της καταστροφής των δασών και του περιαστικού πράσινου.

Συγκεκριμένα χρειάζεται άμεσα να ληφθούν τα εξής μέτρα:

Αναδάσωση χωρίς «εκπτώσεις» των καμένων περιοχών,

Δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης

Στελέχωση και εξοπλισμό του με κατάλληλο προσωπικό αντιπυρικά μέσα

Επεξεργασία δασολογίου και δασικών χαρών και τέλος

Πέρασμα στον έλεγχο του δημοσίου όλων γενικά των δασών, ιδιωτικών και εκκλησιαστικών, ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο των εμπρυσμών, της καταπάτησης δασικών εκτάσεων, οικοπεδοποίηση και άναρχης δόμησης τους.

22.8.2009 Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ

δελτίο τύπου απο το stop cartel

"...η πύρηνη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της. Γιατί, τό ίδιο ακριβώς οξυγόνο, τά ίδια ακριβώς μόρια τού ζωοογόνου αυτού στοιχείου της φύσης αυτού τού κόσμου χρειαζόμαστε καί αναπνέουμε κάθε λεπτό γιά νά διατηρούμαστε στή ζωή όλοι μας.Καί ο κύριος Καραμανλής τής Ραφήνας καί οι κύριοι Βαρδινογιάννης, Λάτσης , Κανέλη καί λοιποί της Εκάλης καί οι χιλιάδες μικρομεσαίοι πού έστησαν τίς οδούς τών ονείρων τους μέσα στά δάση, πού όμως ανήκαν σέ όλους μας."