O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

για τις ιχθυοκαλλιέργειες: ο κίνδυνος για τα Μέγαρα προ των πυλών!


Δημοσιεύουμε σήμερα ένα ενδιαφέρον κείμενο που τεκμηριώνει την επιστημονική αστοχία των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των αδειοδοτούμενων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, στη θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. και στο υπό θεσμοθέτηση Χωροταξικό Πλαίσιο στην Ελλάδα.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την περιοχή της παραλιακής Μεγαρίδας και κατ' επέκταση για τη μορφή που θα πάρει στο μέλλον η πόλη μας.

Δυστυχώς φαίνεται ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει μια πολιτική του "βλέποντας και κάνοντας". Οι αντιδράσεις της έχουν περιοριστεί σε μια ανακοίνωση. Δεν έχει πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να αποκρουστεί μια αρνητική εξέλιξη. Πρακτικά αδρανεί επικίνδυνα.


"...ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!"

"...Είναι ζήτημα χρόνου. Κανένας δεν ξέφυγε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το πλαστό, το ψεύτικο, το μέτριο, αποκαλύπτεται αφήνοντας γυμνό, έκθετο στα μάτια της κοινής γνώμης, όποιον το έπραξε. Ο κόσμος εκδικείται. Ο εξαπατημένος άνθρωπος αργεί, αλλά όταν τελικά αποφασίσει να ρίξει από το βάθρο αυτούς που χρησιμοποιώντας μέσα παραπλανητικά ανέβηκαν, το κάνει και μάλιστα οριστικά. Χωρίς ελαφρυντικά, αφού τα έχει εξαντλήσει στην πορεία, προσπαθώντας να σώσει την εικόνα εκείνων που πίστεψε, που ακολούθησε, που στήριξε, που συνεργάστηκε...
...Κανείς δεν είναι του χεριού κανενός. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι. Επιβάλλεται στο τιμόνι να βρίσκονται οι καλύτεροι και όχι οι δήθεν. Αρκετά πληρώσαμε και πληρώνομαι ακόμη, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που δείξαμε σε όλους εκείνους που παρότι δεν είχαν τα προσόντα θεώρησαν ότι μπορούν να μας διοικήσουν, να μας καθοδηγήσουν, να συνπορευτούν, παίρνοντας κάθε φορά και ένα κομμάτι από τη ζωή μας... "

Μερόπη Δόλλα

"Άποψη" 6/10/2011, σελ.2

πρόγραμμα δράσης της εθελοντικής ομάδας "Κούρος"



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

Συμμετοχή στην 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής, στην παλιά ελαιουργική στην Ελευσίνα, από 12 έως 16 Οκτωβρίου.
Συμμετοχή με εθελοντική φύλαξη σε διασταυρώσεις οδών, στον 11ο ημιμαραθώνιο δρόμο ΄΄ Στα Χνάρια του Παυσανία΄΄.
Διοργάνωση του 5ου ποδηλατικού γύρου Μεγάρων στις 23 Οκτωβρίου.
Συμμετοχή στον καθαρισμό του Υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων, στις 30 Οκτωβρίου.
Διοργάνωση της 5ης εθελοντικής αιμοδοσίας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, στις 6 Νοεμβρίου.
Εκπαίδευση Πολιτικής Προστασίας στα τέλη Νοεμβρίου.

Με τιμή
για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Δημ. Κατερινίτσας

Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ –ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ-ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ
Τηλ. 22960 – 24444 fax: 22960 –21045 -21120 e-mail: aokoyros@in.gr http://www.aokoyros.blogspot.com

Προσπάθεια αντίδρασης στην πολιτική των σκληρών μέτρων από φορείς και πολίτες της πόλης μας

Συλλαλητήριο διοργανώθηκε από φορείς της πόλης μας την Δευτέρα το απόγευμα στην Πλατεία Ηρώων.

Το κρύο, τσουχτερό, πάγωσε μια προσπάθεια συντονισμένης αντίδρασης ενάντια στα σκληρά μέτρα που σημαδεύουν την καθημερινότητα όλων μας.

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ», «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ» για πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου, τη δίκαιη κατανομή των φόρων με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο τεράστια ποσά» είπε ο Άγγ. Μακρυγιάννης, δημοτικός σύμβουλος και έμπορος.

περισσότερα στο http://www.megaraonair.gr

"Κλείστε τις διόδους προς τη Ρεβυθούσα!"

μια τελευταία εξέλιξη περί δηλώσεων συμμετοχής στον 11ο ημιμαραθώνιο - δελτίο τύπου του δήμου


Δηλώσεις συμμετοχής στο αγώνισμα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 14/10/2011

Κατά την γενική οργανωτική σύσκεψη της διοργάνωσης «16ος ημιμαραθώνιος δρόμος, ‘Στα Χνάρια του Παυσανία’» αποφασίστηκε να τηρηθεί αυστηρά η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 14/10.
Κατ’ εξαίρεση και όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι, θα γίνουν δεκτές ΜΕΧΡΙ 30 δηλώσεις συμμετοχής στην αφετηρία πριν την εκκίνηση."



Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ιωάννης Αν. Οικονομόπουλος
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Δήμου Μεγαρέων

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

δελτίο τύπου του Γ.Βλάχου

δελτίο τύπου του Β.Οικονόμου