O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛIOY 2013 - 9.30πμ
ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ
ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Θέλοντας να δώσουμε συνέχεια στην επιτυχημένη δενδροφύτευση - αναδάσωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο λόφο του Περάματος στον υγροβιότοπο των Μεγάρων, καθώς τέτοιες δράσεις χρειάζεται να συνοδεύονται παράλληλα και από μια σειρά συμπληρωματικές εργασίες για την ανάπτυξη και την προστασία των μικρών δενδρυλλίων, διεξάγουμε το Σάββατο 6/4/13 στις 9.30πμ, σε συνεργασία με τα Σώματα Ελλήνων Προσκόπων Μεγάρων και Νέας Περάμου, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Μεγάρων και την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος», εθελοντικό πότισμα και λοιπές προστατευτικές εργασίες (όπως τοποθέτηση στηριγμάτων, άνοιγμα γουρνών κλπ) στα νεοφυτεμένα δενδρύλλια.
Ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι, μικροί και μεγάλοι, επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή.
Δεκτά: ποτιστήρια, τσαπάκια, σκαλιστήρια!

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Νέας Περάμου αναζητούν συνεργάτες για υιοθεσία των δενδρυλλίων του λόφου Περάματος!!!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας το Σύλλογο «ΑΡΜΥΡΕΣ - ΒΟΥΡΚΑΡΙ» για την πρόσκληση  στη δεντροφύτευση που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο λόφο Περάματος την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013.
Βρεθήκαμε σ’ ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής μας. Από μακριά είδαμε τους λευκούς ερωδιούς που ζουν στο Βουρκάρι. Ενημερωθήκαμε από το Φορέα για την προστασία του Βουρκαρίου για τα είδη των πουλιών που μπορεί κάποιος να συναντήσει στον υγροβιότοπο και συμφωνήσαμε να μας βοηθήσει (ο φορέας) να παρατηρήσουμε μια μέρα αυτά τα πουλιά.
Ζήσαμε μια υπέροχη μέρα. Νιώσαμε μεγάλη χαρά γιατί συμμετείχαμε σε μια προσπάθεια να ξαναβρεί τη ζωή του ο λόφος που κάποιοι έκαψαν παλιότερα. Αποφασίσαμε μαζί με τους δασκάλους μας να βοηθήσουμε αυτά τα δέντρα που φυτέψαμε να μεγαλώσουν μαζί μας. Θα τα επισκεπτόμαστε συχνά  με σκοπό να τα περιποιούμαστε και να τα ποτίζουμε. Η πρώτη επίσκεψη της κάθε σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο και η τελευταία τον Ιούνιο θα είναι στο λόφο για τα δέντρα μας.
Δεν έχουμε όμως ούτε τα απαραίτητα εργαλεία ούτε κάποιο μέσο για να πάμε νερό. Ζητάμε λοιπόν από τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής συνεργάτες σ’ αυτή την προσπάθεια. Εμείς βάζουμε τη ζωντάνια μας και την όρεξη μας για δουλειά. Οι συνεργάτες μας ας βάλουν τα μέσα κι ας φροντίσουν τα δέντρα τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού που εμείς δεν έχουμε σχολείο.
Όποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν σ’ αυτή μας την προσπάθεια ας επικοινωνήσουν με τους δασκάλους μας στο τηλέφωνο του Σχολείου 22960-32677. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ανταποκριθείτε.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου