O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

τα Μέγαρα είναι πόλη παραλιακή! Να την προστατέψουμε!


Τα Μέγαρα είναι πόλη παραλιακή. Με πλούσια και σημαντική ιστορία από την αρχαιότητα. Κάποιοι όμως προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε! Η ανάπτυξη βλέπετε, επιβάλλει, κατά την άποψή τους, ο τόπος μας να μετατραπεί σε μια απέραντη ζώνη υποδοχής για κάθε είδους βιομηχανικές και εμπορικές δραστηριότητες..

Το παραμύθι τους γνωστό πια και χιλιοειπωμένο: ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, οικονομικά ανταλλάγματα... και άλλα όμορφα παραμύθια! Μία σωρεία από αφελείς ισχυρισμούς, στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις: την μεγιστοποίηση του δικού τους κέρδους μέσα από την καταστροφή του τόπου μας!

Τελευταίο κρούσμα η ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση μελέτη και προγραμματισμός για την επέκταση των εργασιών στη Ρεβυθούσα! Νέα δεξαμενή, περισσότερα φορτία, μεγαλύτερα πλοία. Πιθανόν να μην τους φτάνει ούτε αυτό!

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του τη Δευτέρα. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι απαιτείται:
  • πλήρης και λεπτομερής δημόσια ενημέρωση για όλα τα στοιχεία του ζητήματος
  • σαφής και συγκεκριμένη δέσμευση από όλους ότι ο δήμος θα αντιδράσει άμεσα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, έγκαιρα και αποτελεσματικά για να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια που τυχόν θα είχε δυσμενείς επιδράσεις στο ήδη τραυματισμένο Μεγαρικό παραθαλάσσιο μέτωπο.



το πρωτοσέλιδο της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ

Ερώτηση στην Βουλή του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου για τον Παρακηφίσιο Αγωγό


δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αναφορά του Παντελή Ασπραδάκη υπέρ των φυστικοπαραγωγών

Στην ανάδειξη των προβλημάτων των φυστικοπαραγωγών των Μεσογείων αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας –όπου απασχολούνται αρκετοί παραγωγοί- προέβη ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Ασπραδάκης με αναφορά του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στην αναφορά περιγράφονται τα θέματα που απασχολούν τους φυστικοπαραγωγούς, με πιο βασικό εκείνο της μη δυνατότητας διάθεσης μεγάλων ποσοτήτων στο εμπόριο, με κίνδυνο να καταστραφεί ο καρπός.

Επίσης η αναφορά ανέδειξε το θέμα των ακριβών γεωργικών δαπανών για την παραγωγή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε δεινή θέση, ζητώντας ταυτόχρονα τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων.

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά:

http://pantelis.aspradakis.gr/press/37-questions/167-2011-02-10-13-17-38

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ . ΤΡΕΛΟ AΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σε εταιρία με το χαρακτηριστικό όνομα FOLLI-FOLLIE (τρελή τρέλα) έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να πουλάει …. αφορολόγητα καύσιμα στα σύνορα της Ελλάδας με Σκόπια και Αλβανία.

Είναι πράγματι τρελό να πωλούνται αφορολόγητα καύσιμα και να οργιάζει το λαθρεμπόριο με απόφαση του υπουργού που είναι αρμόδιος να εισπράττει φόρους και να αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων!

Γιατί, όμως, αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση προς την FOLLI-FOLLIE ;

Διαβάστε την ερώτηση που έκανε προς τον αρμόδιο υπουργό ο Αργύρης Ντινόπουλος: