O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ..."ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ"!!!

"Δυστυχώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν πετύχαμε δήμαρχο ονειροπόλο που να ξεφύγει από τα στενά κομματικά πλαίσια και να αναπτύξει την πόλη προς κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν χρήματα από τον τουρισμό. Δηλαδή, θάλασσα, πολιτισμό, βουνό!
Αν κάποιος τα επιδιώξει και τα πετύχει θα μείνει στην ιστορία. Οι άλλοι όλοι απλά θα λέμε ότι πέρασαν!
"


"Πνοή" 8-3-12, σελ.2

Προχθές στο Βουρκάρι...

Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 12/03/2012


Στοπ στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό! Μητροπολιτικό Πάρκο τώρα!!

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος από κοινού με τον ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκο Χουντή ανέλαβαν πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν υπογραφές από 31 ακόμα συναδέλφους τους ευρωβουλευτές των Πράσινων και της Αριστεράς (συνολικά 33), ζητώντας την άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που συνυπέγραψαν οι 33 ευρωβουλευτές από 12 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Σουηδία,Ιρλανδία, Βέλγιο, Κύπρος):

"Το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε νομοσχέδιο στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίο η έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και η ακτή του Αγίου Κοσμά εκποιούνται με fast track διαδικασίες σε άγνωστους -μέχρι τώρα- επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:
- Στα 4.200 στρέμματα προβλέπονται χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας, επιχειρηματικά πάρκα, ουρανοξύστες, ξενοδοχεία, καζίνο, γραφεία, τράπεζες και υποδομές μεταφοράς. Ακόμα θα γίνει επέκταση της ακτής στη θάλασσα.
- Στα υπόλοιπα 2.000 στρέμματα θα φτιαχτούν δρόμοι, πλατείες, κτίρια δημόσιας χρήσης, καθώς και ένα «πάρκο» όπου θα προβλέπονται χώροι τουρισμού-αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών

Το σχεδιασμό για όλα τα παραπάνω θα τα υλοποιήσουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν την εξουσία να προκαλούν την έκδοση υπουργικών αποφάσεων. Για να προχωρήσουν όλα τα παραπάνω το νομοσχέδιο προβλέπει ειδικές διαδικασίες εξπρές για τις οικοδομικές άδειες, κατεδαφίσεις των λιγοστών κτιρίων, την έξωση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών εντός του ευρύτερου χώρου κάτι που αντιτίθεται στο ελληνικό Σύνταγμα και δίκαιο.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το επικίνδυνο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, που καταστρέφει το μέλλον των επόμενων γενιών και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και την αξιοπρέπειά τους. Στηρίζουμε την πρόταση των Δημάρχων Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, η οποία στοιχειοθετείται σύμφωνα με τις μελέτες του Πολυτεχνείου Αθηνών. Υποστηρίζουν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές, ως εναλλακτικό μοντέλο πραγματικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον, προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου. Για αυτό υποστηρίζουμε το αίτημά τους για την άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου."

Πηγή: www.ecogreens-gr.org