O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή της χωματερής Μεγάρων

Μεγάλη φωτιά (για άλλη μία φορά μέσα σε λίγες ημέρες), ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Αυγούστου στο χώρο της χωματερής Μεγάρων. Ευτυχώς τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από τα Μέγαρα και την Ελευσίνα (τα οποία καταυθάνοντας βρήκαν την πόρτα της χωματερής κλειστή!!), αλλά και την εναέρια βοήθεια ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.
Η φωτιά που έκαιγε σε δύο εστίες (η μία εντός της χωματερής και η άλλη στο διπλανό λόφο) κατέκαψε στο πέρασμά της έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, ενώ η εστία στα σκουπίδια της χωματερής συνέχισε να καίει μέχρι το πρωϊ της επομένης ημέρας.
Θυμίζουμε εδώ, ότι στον ίδιο χώρο είχε ξεσπάσει φωτιά και την Κυριακή 19 Ιουλίου η οποία αντιμετωπίστηκε με την ίδια επιτυχία.
Αξίζει να αναφέρουμε τέλος, την -για ακόμα μια φορά- σημαντική βοήθεια της "Εθελοντικής Ομάδας Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ" που συνεισέφερε στην προσπάθεια κατάσβεσης με ένα όχημα και 10 εθελοντές, του Σώματος Έρευνας και Διάσωσης (Σ.Ε.Δ.) Μεγάρων που συνεισέφερε με ένα όχημα και 4 εθελοντές αλλά και υδροφόρων από τα Μέγαρα.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις προσπάθειες κατάσβεσης των τελευταίων εστιών της:





Το σχετικό ρεπορτάζ της "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ":

Ο «χορός των πεφταστεριών» συνεχίζεται και σήμερα το βράδυ!

Τη νύχτα της Πέμπτης 12 Αυγούστου και της Παρασκευής 13 Αυγούστου αναμένεται το αποκορύφωμα της «βροχής αστεριών που πέφτουν», μια θεαματική βροχή από «πεφταστέρια» που θα είναι ορατή από κάθε σημείο της Ελλάδας, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την καλή θέαση είναι να μην υπάρχει μεγάλος φωτισμός τριγύρω (γι' αυτό και το φαινόμενο θα είναι πιο καλά ορατό στην εξοχή παρά στις πόλεις).
Υποστηρίζεται μάλιστα από ειδικούς ότι ο φετινός «χορός των Περσείδων» θα είναι ο πιο θεαματικός των τελευταίων ετών και θα είναι ορατός μετά την δύση του ηλίου και μέχρι τις 10:00 μ.μ, οπότε και αναμένεται κορύφωση του φαινομένου με πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50 - 80 ανά ώρα!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 2η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης "Μεγάρων Γη"