O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στέλιος Κούλογλου: "Λαγκάρντ... κοίτα ποια μιλάει!"

Όπως ισχύει και για τα περισσότερα ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Λαγκάρντ αρκεί για να εξηγήσει την σημερινή, διεθνή κρίση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου. Πρόκειται για μικρή, διαπλεκόμενη κλίκα που ενώνεται μέσω της απληστίας και της διαφθοράς, ληστεύοντας τον παγκόσμιο πλούτο.

Πέρυσι το καλοκαίρι, παραδείγματος χάριν, ξεκίνησε σε βάρος της έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου με την κατηγορία κατάχρησης δημόσιου χρήματος, για την τεράστια αποζημίωση που καταβλήθηκε στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.

Κωμικοτραγικά είναι όμως τα κροκοδείλια δάκρυα της κυρίας Λαγκάρντ για τον Νίγηρα και τα παιδιά του, τα οποία, όπως δήλωσε στο Guardian στην πολύκροτη συνέντευξη της με τις αναφορές την Ελλάδα, έχει συνέχεια στο μυαλό της. Η δύστυχη αυτή χώρα της Αφρικής, που υποφέρει από πείνα, έχει ένα κοινό πρόβλημα με την Ελλάδα: χρωστάει. Και έχει για αυτό το λόγο μπλεχτεί στο γνωστό φαύλο κύκλο προγραμμάτων “βοήθειας”, μνημονίων και εκβιασμών που επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.

Κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, ο Νίγηρας υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέτρα “μεταρρυθμίσεων” της οικονομίας, που είχαν τα εξής αποτελέσματα. Η κατάργηση του ελέγχου της τιμής της βενζίνης από το κράτος και η επιβολή πρόσθετου φόρου στα καύσιμα, προκάλεσαν αύξηση της τιμής της βενζίνης και επομένως της τιμής των τροφών. Σημειώνεται ότι στον Νίγηρα, όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, υπάρχουν τρόφιμα αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τα αγοράσει.

Η ιεράρχηση των εξαγωγών τροφίμων, την οποία επέβαλε το ΔΝΤ ώστε να αποπληρωθεί το χρέος, προκάλεσε πτώση της παραγωγής για τις εσωτερικές ανάγκες. Η Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και του δημόσιου δικτύου παροχής κτηνοτροφικών υπηρεσιών, αποστέρησε το δικαίωμα της περίθαλψης από τους πολίτες και μείωσε την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το 2006, σε κάθε 100.000 κατοίκους αντιστοιχούσαν 3 γιατροί και 22 νοσοκόμες!

Σε μια χώρα που ένα μεγάλο της μέρος είναι έρημος, επιβλήθηκε επίσης η ιδιωτικοποίηση του αρδευτικού συστήματος. Οι νέες τιμές που επέβαλλαν οι εταιρείες ήταν απλησίαστες για μικρούς παραγωγούς, που εξαφανίστηκαν. Προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ, η επιβολή ΦΠΑ 19% στο αλεύρι, το γάλα και την ζάχαρη προκάλεσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας με κεντρικό σύνθημα “Πεινάμε”. Το 2010, όταν η χώρα χτυπήθηκε από την ξηρασία, περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι απειλήθηκαν από τον λιμό.

Ας σημειωθεί τέλος ότι όλες οι προηγούμενες “μεταρρυθμίσεις” συνδυάστηκαν με τα απαραίτητα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, των δημοσίων εταιρειών ενέργειας και της τηλεφωνίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε: η κυρία Λαγκάρντ, πριν να γίνει Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού γραφείου «Baker & McKenzie». Το γραφείο ,σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται να αναλάβει, αν δεν έχει αναλάβει κιόλας, τον χειρισμό της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Ρώτησα τον κ. Βενιζέλο σε μια συνέντευξη πριν τις εκλογές και δεν διέψευσε την πληροφορία, χωρίς να την επιβεβαιώσει κιόλας. Μετά όμως τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, είναι φανερό ότι η παλιά της εταιρεία, με την οποία διατηρεί -με την μέθοδο της “κυλιόμενης πόρτας¨ εναλλαγών δημόσιων και ιδιωτικών θέσεων- εξαιρετικές σχέσεις, δεν πρέπει να αναλάβει δουλειές στην Ελλάδα.

Πηγή: www.topontiki.gr

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο ασφαλούς ποδηλατικής οδήγησης στα Πευκάκια!




Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ποδηλατικού γύρου των Μεγάρων, διοργανώθηκε από την Τροχαία Μεγάρων, την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος και την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων και διεξήχθη με επιτυχία τριήμερο σεμινάριο ασφαλούς ποδηλατικής οδήγησης , το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά του δημοτικού.
Ο χώρος όπου έλαβε χώρα το σεμινάριο ήταν το ανοιχτό θέατρο του δήμου Μεγάρων στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια) το οποίο προηγουμένως διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον Δήμο για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα επακολουθούσε.
Δημιουργήθηκε προσωρινό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πραγματικές συνθήκες οδήγησης, όπως οριοθετημένη διαδρομή, πραγματικές πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, στροφές, αδιέξοδα, μικρές ανηφόρες και κατηφόρες, κυκλική πορεία, διασταυρώσεις κλπ. που σκοπό είχαν την εκμάθηση του σωστού τρόπου οδήγησης στους νεαρούς ποδηλάτες.
Στο τέλος της κάθε ημέρας πραγματοποιήθηκε κλήρωση 20 ποδηλατικών κρανών, τα οποία κέρδισαν ισάριθμοι τυχεροί, προσφορά του καταστήματος ibikes.eu του κυρίου Στρατούρη Ιεροθέου, του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος του Δήμου Μεγαρέων και των καταστημάτων Le roi και Bel air.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ "ΚΟΥΡΟΣ"






Π. Χαλόφτης: "Το μήνυμα των εκλογών"

"Το μήνυμα των εκλογών" (ή αλλιώς: "Πως νοιώθει ένας πολιτικοποιημένος αλλά όχι κομματικοποιημένος πολίτης από τις "πολιτικές του ηγεσίες").


Έγιναν επιτέλους στις 6 Μαίου οι περιβόητες βουλευτικές εκλογές. Εκείνες ντε, στις οποίες οι εξωπραγματικές "πολιτικές δυνάμεις" που ισχυρίζονταν ότι διαχειρίζονταν τις τύχες της χώρας, κατά πως τους έλεγαν τα ... όξω απ' εδώ αφεντικά τους.
Το τι ανοησίες ακούστηκαν προεκλογικά είναι θέμα θεατρικής σάτυρας για να το καταγράψει και να το σχολιάσει, όπως πολύ καλά ξέρουν όλοι οι συγγραφείς του είδους, σαν γνήσιοι απόγονοι του Αριστοφάνη. Για την ιστορία, αλλά και για να υπενθυμίσω μερικές τέτοιες ανοησίες ας φρεσκάρω μερικές από αυτές.

Όμως προτού προβώ στην πιο πάνω καταγραφή, αξίζει να θυμίσω τα αποτελέσματα των εκλογών της 6/5/2012, για τους σχηματισμούς που μπαίνουν στην βουλή.
1) Ν.Δ. : 18,85%
2) ΣΥΡΙΖΑ : 16.78%
3) ΠΑΣΟΚ : 13.18%
4) ΑΝ.ΕΛ. : 10,60%
5) ΚΚΕ : 8,48%
6) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : 6,97%
7) ΔΗΜ. ΑΡΙΣ. : 6,11%

Ας σχολιάσουμε τις θέσεις τους τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά για να δούμε τελικά ποίοι είναι οι μεγάλοι "κωλοτούμπες" της πολιτικής, ποίοι οι αλλαζόνες και ποίοι οι παραμυθάδες και ανεύθυνοι πολιτικοί που αφού πρώτα μας έβαλαν φωτιά με την ανικανότητά τους και τις μεγάλες αρπαχτές στον κρατικό κορβανά επιμένουν να ζητούν ξανά την ψήφο μας για ...να μας σώσουν !!! (Moυ θυμίζουν την παροιμία: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλοίψω μέλι).

Νέα Δημοκρατία: Ο "ταπεινός" αχηγός της κ. Σαμαράς Αντώνιος ο Μέγας κωλοτούμπας... Προεκλογικά και όσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκύρησσε ότι ήταν κάθετα αντίθετος με την επιλεγείσα από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πολιτική του "Μνημόνιου 1". Όταν μάλιστα κάποια βουλευτής του (η κ. Ντόρα Μπακογιάννη) τον αγνόησε και ψήφισε υπέρ του μνημονίου 1 ο ταπεινός και καθόλου αλλαζώνας κ. Σαμαράς προέβη στην διαγραφή της από την "υγιή" παράταξη της Ν.Δ. Τώρα ότι το Σύνταγμα μας προβλέπει:" ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση" είναι μια αμελητέα λεπτομέρεια για τον ταπεινότατο κύριο Σαμαρά. Με τέτοιες ψιλολεπτομέρειες θα σχολείται αυτός ο (νεο) δημοκράτης ; Μα... να τολμήσει η κ. Μπακογιάννη να τον αγνοήσει;;; Μα... να ψηφίσει υπέρ της υποδούλωσης της χώρας μας στην τρόϊκα;;; Μα... να έχει δική της άποψη η Ντόρα ;;;

Όσον δε αφορά την θέση του περί το μνημόνιο, στους δημόσιους λόγους του διεκύρησσε: Όπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, θα απορρίψουμε και το μνημόνιο 2. Αλλά αυτά -προφανώς- ίσχυαν όσο ο κωλοτούμπας Αντώνης ήταν στην αντιπολίτευση. Γιατί... όταν έγινε συγκυβερνήτης του ΠΑΣΟΚ, όχι κατόπιν εκλογών αλλά κατόπιν άνωθεν εντολής (λέγε με Μέρκελ), άλλαξε γνώμη. Η εντολή που πήρε ήταν να "αποφασίσει" ναι στο μνημόνιο 2. Μπορούσε αυτός να χαλάσει το χατήρι στους εντολείς του Γερμανούς; Όταν λοιπόν ήρθε το μνημόνιο2 για ψήφιση στη Βουλή έδωσε εντολή κομματικής πειθαρχίας. Όλοι έπρεπε να ψηφίσουν ναι στο μνημόνιο. Όποιος βουλευτής δεν υπάκουε στις εντολές του θα εθεωρείτο εχθρός της χώρας και θα διαγραφόταν από την παράταξη. Διέγραψε τότε 21 βουλευτές της παράταξής του.

Α!!!, και επειδή θα είχε σώσει την χώρα μέχρι τέλους Φεβρουαρίου 2012, την ημερομηνία αυτή έθετε σαν καταληκτική για την προκήρυξη εκλογών, δεν θα δεχόταν κουβέντα για παραπέρα παραμονή της παράταξής του στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αυτός είναι σταθερός στις απόψεις του. Ε, λοιπόν η ημερομηνία των εκλογών... ξεχείλωσε λίγο αφού η καινούργια καταληκτική ημερομηνία πήγε λίγο πιο πίσω, λίγο ακόμη πιο πίσω, λίγο περισσότερο ακόμη πίσω μέχρι... που το πέτυχε. Οι εκλογές έγιναν 6 Μαίου 2012.

Καθόσον αφορά στις πολιτικές του θέσεις παραθέτω πιο κάτω ελάχιστες από αυτές, κομμάτι συνέντευξής του:
"Αποσαφήνισε, εξ άλλου, ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων. Άνοιξε τη βεντάλια της πολιτικής του αναφερόμενος και στα εθνικά θέματα, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι ασκεί μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά, απηύθυνε δε την προειδοποίηση να μην χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα."

Τα ερώτηματα που γεννιούνται είναι: Αφού ήταν αντίθετος με τις απολύσεις στο δημόσιο γιατί τις αποδεχόταν; Γιατί αποδεχόταν το συνεχές πετσόκομα των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων;;;
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα: Θεωρεί σαν εθνική υποχώρηση το ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς; Eίναι αλήθεια ότι οι αγοραστές Γερμανοί πήραν πίσω τα λεφτά τους ΜΟΝΟ από τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ; Ήταν προς το συμφέρον της χώρας η εκχώρηση του management σε κάποιους διοικητές που εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα άλλης χώρας; Η υπαγωγή των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο Αγγλικό δίκαιο είναι υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας ή εναντίον της;
Αλήθεια κύριε Σαμαρά εσείς δεν ήσασταν εκείνος που προεκλογικά και κατ'επανάληψη δηλώνατε ότι θα προκαλούσατε συνεχείς εκλογές μέχρι να πετύχετε την αυτοδυναμία; Μήπως αυτό υλοποιείτε τώρα αλλά ντρέπεστε να το πείτε και προσπαθείτε να ρίξετε σε άλλους τις δικές σας ευθύνες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αυτά προς το παρόν για τον κ. Σαμαρά. Θα μπορούσα να επανέλθω με ... τις μετεκλογικές του κωλοτούμπες. Λόγω χώρου όμως δεν θα το κάνω.

ΠΑΣΟΚ: Πρέπει να το διαχωρίσουμε 1) στην εποχή Γ.Α.Π. που με υπουργό γενικών καθηκόντων (και οικονομικών) τον κ. Παπακωνσταντίνου, κατεδάφισε οποιεσδήποτε κατακτήσεις του Ελληνικού λαού, σαν τις μπουλντόζες που έβγαλαν επί χούντας (Παπαδόπουλου) τις ελιές από τον μεγαρίτικο κάμπο στο Βασιλικό.
Και 2) στην εποχή Βενιζέλου Ευάγ. που τόσο σαν υπουργός οικονομικών όσο και σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την πολιτική του προκατόχου του υπουργού οικονομικών και συνέχισε την εξαθλίωση του Έλληνα, την ανεργία, την ύφεση, την αύξηση του εξωτερικού δανεισμού, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις συνεχείς απολύσεις από το Δημόσιο. Περί ανάπτυξης ούτε κουβέντα, για να μη μας βάλλουν πιπέρι στη γλώσσα. Καλός συνεργάτης σ' αυτή την προσπάθεια ήταν και ο υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων ο πρώην συνδικαλιστής κ. Κουτρουμάνης.

ΚΚΕ: Αυτό είναι κομμουνιστικό κόμμα. Δεν συνεργάζεται με κανέναν. Ούτε αριστερό ούτε δεξιό. Εξάλλου λέει, όποια πολιτική και να εφαρμόσουν οι άλλοι θα είναι αποτυχημένη (Δεν ξέρω άν έχουν κληρονομικό χάρισμα όπως οι χαρτορίχτρες. Αλλιώς πώς εξασφαλίζουν την αποτυχία σε κάτι που δεν ξέρουν;)

ΔΗ.ΣΥ. και η αρχηγός κυρία Μπακογιάννη Ντόρα. Εκείνη η οποία όταν εξεδιώχθη από τη Ν.Δ. του Σαμαρά επετίθετο με κάθε ευκαιρία στον ηγέτη του πρώην κόμματός της. Μόλις όμως απέτυχε να εκλεγεί... τροχάδην στην αγκαλιά (πολιτική) του Αντωνάκη! Ε, κι αν είπαμε καμμιά κουβέντα...νερό κι αλάτι! Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την έδρα τύφλα νάχει η (πρώην) πολιτική μας άποψη.
Μα, κυρία Μπακογιάννη εσείς δεν λέγατε ότι αν δεν εκλεγείτε, θα πάτε σπίτι σας; Τι κωλοτούμπες είναι αυτές;;

Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Πάνο Καμμένο. Δεν έχω στοιχεία για αλλαγή θέσεών του. Αναρρωτιέμαι όμως γιατί όλοι προσπαθούν να τον χαρακτηρίσουν δεξιό των δεξιών. Η προσωπική ιδεολογία του κ. Π. Καμμένου παλαιότερα θα επέτρεπε και σε μένα να τον χαρακτηρίσω δεξιό. ΄Ομως, τα πάντα αλλάσουν. Και ο συνδυασμός του δεν απαρτίζεται ΜΟΝΟ από πρώην μέλη της Ν.Δ. Εκτός κι αν...χαρακτηρίσει κάποιος τον καθηγητή Νότη Μαριά σαν δεξιό, όπως και τους αγανακτισμένους πολίτες και τα κινήματα της πλατείας, και τις Σπίθες του Θεοδωράκη (μερικές από αυτές). Αλλά τότε φοβάμαι ότι εκείνος που θα ισχυριστεί κάτι τέτοιο δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η νύφη με την μεγάλη προίκα. Όλοι ξαφνικά τους ερωτεύτηκαν. Όλοι ήθελαν συνεργασία μαζί τους. Φοβερές και ανόητες πιέσεις για δημιουργία κοινής κυβέρνησης. Τι Ν.Δ, τι ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ο πάντα σοβαρός κύριος Κουβέλης ερωτεύτηκαν (πολιτικά) τον αρχηγό του σφόδρα. Δεν έκαναν βήμα χωρίς αυτόν. Αφού να σκεφτείτε, ακόμη και η κ. Μέρκελ τον ερωτεύτηκε! Πρώτη φορά άκουσα να ψελλίζουν κάτι περί ανάπτυξης στην Ελλάδα!!!

Αρκούσε βέβαια ο κ. Τσίπρας να... ενέδιδε στις προτάσεις των και να έκαναν μαζί κολληγιά σε δημιουργία κυβέρνησης. Αλήθεια πως θα γινόταν αυτό; Θα μπορούσε να λειτουργήσει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;;; Οι μεν δυο πρώτοι θα πήγαιναν δεξιά και ο άλλος αριστερά. Ωραίο θέαμα και ωραία κυβέρνηση θα είχαμε! Θα είχαν όμως εξασφαλίσει την ατιμωρισία των ενόχων για το ξεχαρβάλωμα της χώρας. Και επειδή ο κ. Τσίπρας δεν ενέδωσε σε όλες αυτές τις προτάσεις άρχισαν άλλους εκβιασμούς.


"Ο λαός μας πρέπει να κυβερνηθεί. Μας είπε να συνεργαστούμε έλεγαν. Αλήθεια κύριοι και κυρίες κωλοτούμπες πότε σας είπε κάτι τέτοιο ο Ελληνικός Λαός; Γιατί εγώ άλλο κατάλαβα: Απευθυνόμενος σε εκείνους που ευθύνονται για τον ξεπεσμό της χώρας(ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και Μπακογιάννη) σας βροντοφώναξε: Είσαστε ανίκανοι να διαχειρίζεστε την τύχη τούτης της χώρας σας είπε. Φταίτε αποκλειστικά και εις ολόκληρο που ξεφτιλίσατε μια ένδοξη χώρα και ένα περήφανο λαό.
Αυτό σας βροντοφώναξε και σας γκρέμισε από τα ύψη του 44% στο ναδίρ του 13,18 και του 18,85 αντίστοιχα. Όσο δε για την κυρία Μπακογιάννη δεν τη θέλησε ούτε μέσα στην Βουλή.
Τέλος δε, για τους άλλους, τους νεοφώτιστους (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξ. Ελληνες) τους είπε: Προσέξτε γιατί αν δεν τηρήσετε ότι υποσχεθήκατε θα σας πετάξουμε και εσάς στα τάρταρα.
(προσοχή: όχι ότι διαδίδουν οι πολλοί παραπληροφορητές και διαστρεβλωτές των θέσεών σας αλλά ότι είναι το επίσημο πρόγραμμά σας).

Το ακούτεεεεε; !!! Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών, όχι το ανόητο συμπέρασμά σας.

ΠΑΝΑΓ. ΧΑΛΟΦΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χωρίς λόγια!