O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρόσφατες εικόνες από το Βουρκάρι

Υγροβιότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων 22-11-2013


Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του ΚΟΥΡΟΥ Μεγάρων στα Άνω Λιόσια Αττικής



 ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ   ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ - ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ
Τηλ.  22960 – 24444     fax: 22960 – 21045, 21120  e-mail: dimmeg1@hol.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Τμήμα Οδικής Ασφάλειας του ΚΟΥΡΟΥ Μεγάρων
 στα Άνω Λιόσια Αττικής
Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής και της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, συμμετείχαμε στις 22-11-13 στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα :
  «Τροχαία ατυχήματα, οδική ασφάλεια, προστασία των παιδιών στο δρόμο»
  Ο σύλλογός μας δημιούργησε σε κλειστό χώρο εντός του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων πρότυπο κυκλοφοριακό πάρκο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε αφορούσε σε παιδιά και χωρίστηκε σε δύο μέρη.  Το πρώτο μέρος (θεωρητικό) αποτελούνταν από την αναγνώριση και χρήση των πινακίδων ΚΟΚ (π.χ. κίνδυνος-υποχρέωση-απαγόρευση), την χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας, του φωτεινού σηματοδότη, την θέση του παιδιού στο όχημα κ.α.  Το δεύτερο μέρος (πρακτικό) αποτελούνταν από την εκμάθηση της ορθής οδήγησης ποδηλάτου στο πρότυπο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, συνοδευόμενα από μέλη του συλλόγου, φορώντας πάντα κράνος και ενημέρωση-χρήση των πινακίδων ΚΟΚ που επιδεικνύονταν στην ΄΄μικρή βόλτα΄΄ αυτή. Περισσότεροι από εξήντα (60) μαθητές αποδέχθηκαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, η διάρκεια του οποίου δεν ξεπέρασε τις 2 ώρες.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου επίσης, λάμβανε χώρα ταυτόχρονα  ενημέρωση-ομιλία στο αναφερόμενο θέμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς με ομιλητές τους: κ. Αναστάσιο Μαρκουΐζο (ΙΑΒΕΡΗ), π. πρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτου, επιστημονικός σύμβουλο-εκπαιδευτή σε θέματα οδικής ασφάλειας,  Κ. Αθανάσιο Παπακωνσταντίνου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μsc (μεταπτυχιακές σπουδές): «Στρες και τροχαία ατυχήματα», Κα Γωγώ Σταματοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής .
       Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσαν τα θετικά σχόλια που απέσπασε ο Σύλλογός μας από την κα ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Γωγώ, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, από παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και από την ιδιαίτερη στιγμή που ο Αστυν. Υποδ/ντής κος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αθανάσιος αναφέρθηκε κατά την ομιλία και ευχαρίστησε δημοσίως τον Υπαρχ/κα ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Σωτήριο για την εκτός υπηρεσίας εθελοντική προσφορά του με την ιδιότητά του ως τροχονόμου στα θέματα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Για το Δ.Σ        
Ο πρόεδρος Κατερινίτσας Δημήτριος