O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εσύ πόσες ζωές θα ήθελες να ζήσεις/σώσεις;

 

Tα ΕΛΠΕ και το ευαίσθητο οικοσύστημα της Λίμνης Κουμουνδούρου


Tα ΕΛΠΕ είναι ο κύριος και διαχρονικός ρυπαντής της Λίμνης Κουμουνδούρου. Πλήθος δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και ερευνών ενοχοποιούν το διυλιστήριο για την συνεχή εκροή πετρελαιοειδών προς την Λίμνη. 

Οι διαρροές των δεξαμενών εισχωρούν στα υπόγεια νερά τα οποία εκρέουν στη Λίμνη. Το ευαίσθητο οικοσύστημα της Λίμνης Κουμουνδούρου συχνά οδηγείται σε οριακές καταστάσεις (νεκρά ψάρια, ακόμα και ανάφλεξη περιοχής της λίμνης στο παρελθόν). 

Τα ΕΛΠΕ ουδέποτε αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στο ρυπαντικό φορτίο της Λίμνης! 

Το 2009, μάλιστα, με επίσημη δήλωσή τους, απέκλειαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην ρύπανση της Λίμνης με πετρελαιοειδή !








 Περισσότερα: http://limnik.blogspot.com

Πηγή: www.egialos.blogspot.gr

Πρόταση ονομασίας μίας οδού του Νέου Σχεδίου Πόλεως από τον "Θεαγένη"

Η Επιτροπεία Μεγαρέων "Ο Θεαγένης" επαναφέρει με σχετική επιστολή της προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (την οποία παραθέτουμε κατωτέρω) την πρότασή της για ονομασία μίας οδού του Νέου Σχεδίου Πόλεως ως οδού Μάϊκλ Βέντρις (Michael Ventris), προς τιμήν του ομώνυμου Άγγλου επιστήμονα και επιστημονικού ευεργέτη του Ελληνισμού, ο οποίος αποκρυπτογραφώντας τη Γραμμική Γραφή Β΄αποκάλυψε ότι η Γραφή αυτή ήταν αρχαιοελληνική, προσφέροντας έτσι σημαντικά στον Ελληνισμό:


"Φασιστική επίθεση στη λαϊκή στα Μέγαρα"

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

«Ο φασισμός στην αρχή μοιάζει να έρχεται  για τους “άλλους”, τους  ”παράταιρους”, τους ”ξένους”… Μετά όμως έρχεται για ΟΛΟΥΣ»

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Λαϊκή της Παρασκευής στα Μέγαρα, όπου φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και κάποιος «αγανακτισμένος», «κατά τύχη» χρυσαυγίτης σεκιουριτάς (;) επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έναν Πακιστανό μετανάστη μικροπωλητή, αλλά και έναν ντόπιο συμπολίτη μας που μπήκε μπροστά για να τον βοηθήσει. 

Αναλυτικότερα, ο μετανάστης μικροπωλητής, ο οποίος πουλούσε κάλτσες στη Λαϊκή, κυνηγήθηκε και καταδιώχθηκε μέχρι το συνοικισμό του Μελιού. Στο Μελί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων εκεί, έφτασε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω προφανώς της κούρασης από το κυνηγητό και του φόβου για την ακεραιότητά του.  Εκεί, αφού δέχθηκε τη φροντίδα από έναν συμπολίτη μας ο οποίος τον βοήθησε και του έδωσε νερό για να συνέλθει, κατέφθασαν οι φασίστες χρυσαυγίτες και επιτέθηκαν στον μετανάστη.  Ο συμπολίτης μας μπήκε μπροστά, τους σταμάτησε και άρχισε να τους φωνάζει. Τότε, ένας από τους χρυσαυγίτες επιτέθηκε στον ηλικιωμένο άντρα, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Οι πολίτες που ήταν μπροστά στο σκηνικό στο Μελί αποδοκίμασαν έντονα τους φασίστες, τους γιουχάρισαν και τους φώναζαν να φύγουν, καταδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο ότι το ρατσιστικό μίσος και οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στο προσφυγικό Μελί. Οι Μελιώτες εξάλλου, ως πρόσφυγες, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι εστί ρατσισμός. Οι πρόσφυγες ξέρουν καλά τι πάει να πει ρατσιστικό μίσος. Τι πάει να πει περιθωριοποίηση. Τι πάει να πει μισαλλοδοξία. Τι πάει να πει να είσαι «διαφορετικός». 

Όμως, επίσης, οι πρόσφυγες ξέρουν καλά τι πάει να πει αγώνας για μια καλύτερη ζωή. Τι πάει να πει να στέκεσαι μια γροθιά απέναντι στην υποτίμηση της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι πρόσφυγες, εν τέλει, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι οι πολιτικοί απόγονοι των Γερμανοτσολιάδων, των ρουφιάνων Ταγματασφαλιτών και των Χουντικών δε χωράνε στις γειτονιές μας.

Γιατί όσο κι αν προσπαθούν κράτος – κατασταλτικοί μηχανισμοί – φασίστες – ρατσιστές να σπέρνουν το μίσος και να φασιστοποιούν την κοινωνία, ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα, πρέπει να καταλάβουν ότι τα άμεσα, αυτοοργανωμένα, με ιστορικές καταβολές, αντιφασιστικά αντανακλαστικά του λαού θα είναι εκεί για να τους «πνίγουν».

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μια γροθιά, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν  ρατσιστή φασίστα να ποδοπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μια γροθιά για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας. Για να υπερασπιστούμε την τάξη μας.

Το Μελί ξέρει από προσφυγιά…
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
(Αν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία με τη συνέλευσή μας, μπορείτε να μας στείλετε στο mail: antifa.d.m@gmail.com)

Μέχρι σήμερα οι παραγγελίες για προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Ελευσίνα


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...