O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Χελιδονίσματα 2023: καλωσορίζουμε τα χελιδόνια!

Για 29(!) χρονιά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, μαζί με το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των πρώτων χελιδονιών, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στα "Χελιδονίσματα 2023" και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια φτιάχνοντάς τους μια φωλιά από πηλό!

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό -που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη- τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές. Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και σε εμάς την ευκαιρία να "συγκατοικήσουμε" μαζί τους και να τα παρατηρήσουμε από κοντά.

xelidonismata 2017 ORNITHOLOGIKI

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής) και στην Αττική θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 14.00, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μητροπολιτικού Πάρκου "Α. Τρίτση" .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πάρκου, στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (οδηγίες ΕΔΩ).

AFISA XELIDONISMATA PARKO TRITSI 2023