O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

το πλοίο της Greenpeace έρχεται στον Πειραιά..


Το Rainbow Warrior θα είναι στο Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας,
3 και 4 Σεπτεμβρίου
(ώρες 17.00-21.00.

Ο πολεμιστής του ουράνιου τόξου θα «ανοίξει τις πόρτες του» για το κοινό.


Σας περιμένουμε λοιπόν, για να γνωρίσετε και εσείς το πλοίο-σύμβολο της οργάνωσης και να καλωσορίσετε το πλήρωμα και την ελληνική ομάδα!

Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace βρίσκεται και φέτος στα νερά των Βόρειων Κυκλάδων, ζητώντας την ανακήρυξη της περιοχής σε θαλάσσιο καταφύγιο.
διαβάστε περισσότερα στο :
http://egialos.blogspot.com/2009/09/rainbow-warrior.html

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου

Δεν περνά ημέρα που η εργατική τάξη της χώρας μας να μην πληρώνει βαρύ τίμημα στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. Πριν λίγες μέρες, 3 ακόμα συνάδελφοί μας, ένας στη «ΛΑΡΚΟ», ένας συμβασιούχος εργάτης στη ΔΕΗ και ένας χειριστής γερανοφόρου στην Εύβοια, έχασαν τη ζωή τους.

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα στη βιομηχανία «ΛΑΡΚΟ», που μέσα σε μικρό διάστημα από το προηγούμενο θανατηφόρο, διαπράττεται. Ένας ακόμα, νέος σε ηλικία, εργαζόμενος χάνει τη ζωή του από έκρηξη στο καμίνι χύτευσης της επιχείρησης. Ένας ακόμα χαροπαλεύει και δυο είναι τραυματισμένοι.

Το νέο έγκλημα φέρει τη σφραγίδα της εργοδοσίας της επιχείρησης και της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση – παράδοση της «ΛΑΡΚΟ» στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη του και όχι για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων....

διαβάστε την ανακοίνωση στο:

http://www.scribd.com/doc/19325053/-1-9-2009

Δελτίο τύπου – Ενημέρωση – Πρόσκληση σε ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο γονέων !

απο Κωττάκη Μαριλένα, info@familyclub.gr

Δελτίο τύπου – Ενημέρωση – Πρόσκληση σε ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο γονέων !

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της Σειράς ΔΩΡΕΑΝ Σεμιναρίων για γονείς με τίτλο: «Ενημερωμένοι Γονείς – Ευτυχισμένα Παιδιά».

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα), στην αίθουσα «Ολυμπία» και ώρα 11.00 με 13.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σεμινάριο με θέμα «Ο πρώτος μεγάλος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια – Σχολικό ξεκίνημα» και εισηγήτρια την κυρία Μίνου Ντόρα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακός σύμβουλος, Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας.

Θα αναπτυχθούν αναλυτικά και κατανοητά ο πρώτος αποχωρισμός του παιδιού από την οικογένεια, το άγχος του αποχωρισμού, η προετοιμασία των γονιών και του παιδιού και η ψυχολογική ενίσχυση για την καινούργια κατάσταση, ο ρόλος της οικογένειας και του παιδαγωγού, η συνεργασία γονέων – παιδαγωγών, τα οικογενειακά προβλήματα και η δυσπροσαρμοστικότητα παιδιού, το παιδί που αρνείται να πάει σχολείο, προβλήματα προσαρμογής και μαθησιακές δυσκολίες, η σχολική φοβία, οι τυπικές αντιδράσεις σχολειοφοβικού παιδιού, το πώς θα βοηθήσουμε… κλπ.

Στόχος μας είναι να συζητηθούν τα θέματα με απλό και κατανοητό τρόπο και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις απορίες των γονέων.

Μέσα από το portal και το forum του Family club (www.familyclub.gr) είμαστε ήδη 6 μήνες κοντά στην Ελληνική οικογένεια και ξεκινάμε αυτά τα σεμινάρια προσκαλώντας όλους τους γονείς να συμμετέχουν, να ενημερωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι γονείς με … ακόμα πιο ευτυχισμένα παιδιά !!!

Για τυχόν απορίες και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email στο seminar@familyclub.gr .

Εάν θέλετε, μπορείτε να μας στείλετε και συγκεκριμένα ερωτήματα, έγκαιρα ώστε να τα λάβουμε υπόψη στην προετοιμασία του σεμιναρίου.

Θα εκτιμούσαμε αν μπορούσατε να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας στο ίδιο email (seminar@familyclub.gr) καθώς θα μας βοηθήσετε να διασφαλίσουμε την παρουσία σας, εφόσον η χωρητικότητα της συγκεκριμένης αίθουσας δεν ξεπερνά τις 300 θέσεις.

Να τονίσουμε ότι ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τύπου είναι ευπρόσδεκτοι για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

www.familyclub.gr
Η οικογένεια στο διαδίκτυο!!!