O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Όχι σε μια ακόμα βαριά βιομηχανική δραστηριότητα στα Μέγαρα! Όχι στο καλώδιο!

Πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχιακό μέγαρο, ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της προσαιγιάλωσης του καλωδίου στην Πάχη, στην οποία τονίστηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε αυτό τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και για τις παράκτιες δραστηριότητες που αφορούν την αλιεία και τον τουρισμό.

Είναι σαφές ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια τέτοια προοπτική. Καμία άλλη οχλούσα βαριά βιομηχανική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή στη Μεγαρίδα.

Αρνητικό σημείο στην εκδήλωση ήταν η απαράδεκτη και αστεία άποψη που εκφράστηκε, να μετατοπιστεί το σημείο προσαιγιάλωσης από την Πάχη προς την Αγία Τριάδα! Τη φαεινή αυτή ιδέα πρόβαλε στη διάρκεια της εκδήλωσης, κάτοικος της Πάχης, λέγοντας ότι θα ήταν "προτιμότερο" να μην βρεθεί το καλώδιο στην Πάχη αλλά να βρεθεί στην Αγία Τριάδα!!!, που είναι μία περιοχή κατοικίας εντός σχεδίου! Βέβαια, η παράλογη και φρικιαστική αυτή τοποθέτηση απαντήθηκε άμεσα και αποστομωτικά από παρευρισκόμενο και ελπίζουμε ότι δεν θα επαναδιατυπωθεί στο μέλλον.

Απλά, ρητά και κατηγορηματικά, φτάνει πια η υποβάθμιση! Το καλώδιο πρέπει να παραμείνει μακριά από τη Μεγαρίδα!