O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

εκδήλωση - παρέμβαση για την αρχαία ιερά οδό

εκδήλωση διοργανώνει η 'Διαρκής Κίνηση Χαΐδαρίου για την αρχαία ιερά οδό.
Διαβάστε λεπτομέρειες στο:
http://xaidari.blogspot.com/2009/10/1810.html

πρόσκληση για ξενάγηση στο Παλατάκι και στο κτήριο Γύζη

«Καίει» το πόρισμα για τις φωτιές στη ΒΑ Αττική


Τραγικές παραλείψεις, ανύπαρκτο συντονισμό και σοβαρές ελλείψεις σε πρόσωπα και μέσα αναφέρει στο πόρισμά του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, για τις πυρκαγιές της ΒΑ Αττικής. Περιγράφονται απίστευτα περιστατικά, δηλωτικά ανύπαρκτου συντονισμού και συνεργασίας στα υψηλότατα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και μια εικόνα κρατικού μηχανισμού που δεν κάνει ακόμα και απλά πράγματα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές .

Σύμφωνα με το πόρισμα η μετάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθυστέρησε καθώς αυτά δεν διαθέτουν GPS, ενώ το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής δεν είχε άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων, αφού δεν διαθέτει δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης της φωτιάς, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες του διαβιβάζονται μέσω ασυρμάτου και κινητών τηλεφώνων.

Δεκάδες τα περιγραφόμενα περιστατικά. Ενδεικτικά: Ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Στελ. Στεφανίδης, επιτόπου στη μεγάλη πυρκαγιά, δεν έχει ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα με τον αρχηγό του Σώματος, ούτε ένα τηλεφώνημα για να συντονιστούν οι επιχειρήσεις την ώρα της μάχης με τις φλόγες.

O διοικητής της Περιφέρειας Αττικής Αποστ. Γεροκώστας παρακάπτει τον αρμόδιο υπαρχηγό για την κατάσβεση της φωτιάς και τηλεφωνεί απευθείας στον αρχηγό που δεν έχει εικόνα της κατάστασης και ζητά απ’ αυτόν εναέρια μέσα.

Επιπλέον διαπιστώνεται ότι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχε εικόνα για τη φωτιά για 12 ώρες μετά την εκδήλωσή της, καθώς επίσης και ότι τα ανώτερα στελέχη παρέκαμπταν τους ιεραρχικά ανωτέρους τους, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Οι τεράστιες ελλείψεις πυροσβεστών και η υπέρμετρη καταπόνηση τους παρά την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν, συμπληρώνουν, σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή, το σκηνικό της αποτυχίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατέκαψαν τη Βορειοανατολική Αττική.

Όσο για συντονισμό και οργάνωση; Ο ρόλος του Συντονιστικού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ) περιγράφεται στο πόρισμα ως διακοσμητικός και η προσφορά του εξαντλείται, όπως επισημαίνεται, σε αιτήματα για επιλεκτική κατάσβεση, κοινώς σε ρουσφέτια...

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

απο το
http://www.tvxs.gr/v21794/1/1