O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

η Υπουργική Απόφαση για το Βουρκάρι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Δημοσιεύτηκε στην 'εφημερίδα της κυβερνήσεως' η υπουργική απόφαση για την αναστολή των οικοδομικών αδειών και εργασιών σε όλη την περιοχή του υδροβιότοπου του Βουρκαρίου, όπως υποδεικνύεται και από τον συνοδευτικό χάρτη.

Η αναστολή αυτή ισχύει για εννιά μήνες, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα ανακοινωθεί και το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Βουρκαρίου.

Στο διάστημα αυτό φυσικά αναμένονται και αντιδράσεις από όλους αυτούς των οποίων τα ιδιωτικά συμφέροντα θίγονται. Είναι βέβαια αυτό το χρονικό διάστημα που ο "Φορέας" και οι Σύλλογοι των Μεγαριτών θα δραστηριοποιηθούν για να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ! ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΜΑΣ!






Νέοι κύκλοι επαφών ενημέρωσης από "Φορέα" και "Κούρο"




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ)

"Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΖΩΟΦΙΛΩΝ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!! ΔΙΠΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΑΥΓΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΟΥΝΑΣ, ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (ΚΤΕΛ) ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΝ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ, ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ, ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3170/2003.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΚΑΙ Θ' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ EVENT.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΡΙΤΣΑ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Επισκεφθείτε το event στο facebook:
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

οι 'ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ' για τις δημοτικές εκλογές

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Τετάρτη, 15 Σεπ. 2010, 12:31

Η αυτοδιοίκηση θα είναι ο μεγάλος χαμένος από τις λογικές δημοψηφίσματος, που προωθεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού να προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δε μας εκπλήσσει που ο πρωθυπουργός εκφράζει την οικουμενική επιδίωξη του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, να προωθήσει λογικές δημοψηφίσματος κεντρικής πολιτικής στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση: δύσκολα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τα κόμματα που απέτυχαν δραματικά να δώσουν χώρο στην τοπική δημοκρατία.

Η πρόκληση για τις εκλογές του Νοεμβρίου είναι, παράλληλα με την οργή των πολιτών, να αναδειχθούν βιώσιμες τοπικές απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στηριγμένο πρώτα από όλα στην αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, όπου η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει ζωτικό ρόλο».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

μια επιστολή αναγνώστη

Κύριοι της διοίκησης του δήμου, φανήκατε για άλλη μια φορά πολύ λίγοι για την θέση που σας εμπιστεύτηκε ο Μεγαρικός Λαός. Είναι ώρα να πάτε στα σπίτια σας. Δεν είναι δυνατόν 10 μέρες μετά την έκθεση "ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ" τα σκουπίδια και η σαβούρα να είναι ακόμη εκεί.
ΕΛΕΟΣ. ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

Οικολόγος Μεγαρίτης

ΥΓ: Θα μας απαντήσει επιτέλους ο Δήμος ποιος εισέπραξε τα λεφτά από το "παραμάγαζο" που είχε στηθεί εκεί στην έκθεση και πουλούσε ποτά, μπύρες αναψυκτικά κλπ και δεν έκοβε αποδείξεις; μήπως με τα χρήματα αυτά χρηματοδοτεί κάποια προεκλογική εκστρατεία;