O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

καταγγελία για καταστροφή δέντρων στο κέντρο των Μεγάρων





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ



Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε αποτελούν δυστυχώς άλλη μια αδιάψευστη απόδειξη της ιδιαίτερης ευαισθησίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στα ζητήματα πρασίνου και προστασίας του περιβάλλοντος!

Για τέταρτη φορά στη θητεία της έχει βαλθεί με πρωτοφανές μένος κατά των μεγάλων δέντρων! Αυτή τη φορά βέβαια, αντί για την υιοθέτηση της μέχρι τώρα προσφιλούς της μεθόδου της απροκάλυπτης κοπής τους, που όμως έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, προσπαθεί τώρα να τα εξολοθρεύσει ξεραίνοντάς τα!

Αναφερόμαστε στα πανύψηλα κυπαρίσσια και τους ευκαλύπτους που βρίσκονται στο χώρο του νέου δημοτικού πάρκινγκ στο σιδηροδρομικό σταθμό Μεγάρων, οι κορμοί των οποίων έχουν κυριολεκτικά χωθεί μέσα στην πίσσα και την άσφαλτο.

Ο εργολάβος του έργου αλλά και ο επιβλέπων μηχανικός πρέπει να είναι περήφανοι για αυτή την εξαιρετική και ομολογουμένως πρωτότυπη δουλειά τους! Ακόμα και ένα μικρό παιδί αν το ρωτήσουμε θα μας πει το απολύτως λογικό, ότι δηλαδή χρειάζεται να υπάρχει κάποιο, έστω και μικρό, κράσπεδο με χώμα γύρω από τα δέντρα προκειμένου αυτά να μπορούν να ποτίζονται, να αναπνέουν, να ζουν! Φαίνεται όμως ότι αυτό οι «ειδικοί» (οι μηχανικοί και οι επιβλέποντες του έργου) δεν το γνωρίζουν, και ούτε φυσικά υπάρχει κάποιος από τη Διοίκηση του Δήμου να τους το υποδείξει…

Είναι προφανές ότι αν δεν αφαιρεθεί άμεσα η άσφαλτος και το κατράμι που ποτίζει τους κορμούς αυτών των μεγάλων δέντρων τότε είναι ζήτημα χρόνου να επέλθει ο θάνατός τους. Εκτός βέβαια αν αυτό επιδιώκουν! Και η ενέργεια αυτή είναι όντως πολύ περίεργη αν αναλογιστούμε ότι μόλις ελάχιστα μέτρα δίπλα τους έχουν προβλεφθεί παρτέρια οριοθετημένα με κράσπεδο, έτοιμα για φύτευση πρασίνου.

Απαιτούμε λοιπόν την άμεση αποκατάσταση του χώρου και την παράλληλη επαναφορά της πρότερης ζωτικής κατάστασης των δέντρων από τον εργολάβο του έργου με τη μέριμνα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Το πράσινο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός εργολάβου, κανενός μηχανικού, καμιάς δημοτικής αρχής. Ανήκει σε όλους μας. Είναι χρέος όλων να το προστατεύσουμε και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Καμία ανοχή, καμία αδιαφορία στα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Φτάνει πια!



«Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών»

23-11-2010

συγχαρητήρια Σταμούλη προς Μαρινάκη

Η φύση και τα πουλιά αντιστέκονται στη Λίμνη Κουμουνδούρου

Περιοδικό "Οιωνός", τεύχος 42