O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου πραγματοποίησαν το δεύτερό τους εθελοντικό πότισμα στο Βουρκάρι!


Για 2η φορά ποτίστηκαν την Πέμπτη 23 Μαΐου από τους μαθητές των Β’, Δ’ και ΣΤ’ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου τα νεοφυτεμένα δενδρύλλια στον αναδασωμένο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι. 

Είχε ήδη προηγηθεί, από μέρους τους, εθελοντικό πότισμα και «υιοθεσία» δενδρυλλίων στα τέλη Απριλίου, επίσκεψή τους στο Βουρκάρι στα πλαίσια της περιβαλλοντικής τους εκπαίδευσης στις αρχές Απριλίου (όπου και είχαν πραγματοποιήσει παρατήρηση πουλιών και ξενάγηση στο Τείχος των Μεγάρων) και συμμετοχή τους στην αναδάσωση του λοφίσκου στις αρχές Μαρτίου.

Αυτή τη φορά τα παιδιά πότισαν τα μικρά δεντράκια, σκάλισαν τους λάκκους και τοποθέτησαν περιμετρικά τους πέτρες για να μη φεύγει το νερό. Οι μεγαλύτεροι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους και διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Γκαμπένη "χαρτογράφησαν" και οριοθέτησαν την περιοχή τους σημειώνοντας τις θέσεις των «υιοθετημένων» δενδρυλλίων. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κ. Γιώργο Βλαχόπουλο, Δασοπόνο - Θηροφύλακα και κ. Μάκη Μιχαλάκη, Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγάρων για την διάθεση της υδροφόρας του Συλλόγου και την πολύτιμη βοήθειά τους. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμα μία φορά τους μαθητές και τους δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου για τις πρωτοβουλίες και την ευαισθησία τους και ελπίζουμε το λαμπρό παράδειγμά τους να ακολουθηθεί και από άλλα σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. 





Δείτε εδώ παλαιότερα σχετικά ρεπορτάζ:
http://www.vourkari.blogspot.gr/2013/04/3_26.html 
http://www.vourkari.blogspot.gr/2013/04/3.html

Πρόσκληση για τον 8ο Ποδηλατικό γύρο του "Κούρου"


Πρόσκληση σε καθαρισμό παραλίας


Πρόσκληση σε μουσικοθεατρική παράσταση


Χωρίς λόγια!