O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

πότε θα αξιοποιηθεί το κτήριο των παλαιών ελαιοδεξαμενών;

Θα διαβάσετε στην επόμενη ανάρτηση για μια εκδήλωση που γίνεται στην Ελευσίνα στο κτήριο του εγκαταλελειμμένου ελαιουργείου. Στον ίδιο χώρο, κάθε χρόνο ο εκεί δήμος διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το γεγονός μας φέρνει αυτόματα στο νου ένα δικό μας χώρο. Αυτόν των παλιών ελαιοδεξαμενών που βρίσκεται στην διασταύρωση της παλαιάς εθνικής με τον δρόμο του Περάματος. Κτήρια για χρόνια εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα. Ένας χώρος που 'αξιοποιείται ως χώρος ...στάθμευσης για απορριμματοφόρα του δήμου! Οι συγκρίσεις των δύο καταστάσεων είναι αυτόματες. Προκαλούν απλώς θλίψη. Κάποιες φορές προκαλούν και οργή!

εικαστική έκθεση στην Ελευσίνα...

Εικαστικό εργαστήρι 2009 - 2010

Το Εικαστικό Εργαστήρι αποτελεί εδώ και χρόνια μια περιοχή έκφρασης της καλλιτεχνικής ευαισθησίας, ανοίγοντας δρόμους στην έμπνευση και δίνοντας διέξοδο στις δημιουργικές ανησυχίες. Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως έργα ζωγραφικής αλλά και κολλάζ, και κατασκευές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια πληθώρα έργων φιλοτεχνημένα από τους μαθητές του εργαστηρίου όλων των ηλικιών καθώς και να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση από απλά υλικά με σκοπό ένα πολύχρωμο κολλάζ.

Για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ομάδες κοινού υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης και τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 210 5565614

Ελαιουργική, Ελευσίνα

Ιεράς Οδού & Μουρίκη 130, Ελευσίνα

περισσότερα εδώ

ο τοπικός τύπος για το Βουρκάρι...



ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών'

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ