O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αντ. Υψηλάντης: "Μέγαρα, η πόλη της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας!"

"...Όσο περνούν τα χρόνια μέσα από το ρεπορτάζ βιώνω πως τα Μέγαρα είναι μια πόλη που κυριαρχεί η αυθαιρεσία.
Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ρίψη βοθρολυμμάτων στο ρέμα της Καμάρας. Ένα πρόβλημα που από τους πρώτους μήνες έκδοσης της 'ΑΙΧΜΗΣ' είχα θίξει και επισημάνει.
Αυθαίρετα και ασύδοτα ο γνωστός-άγνωστος 'βοθρατζής' ρίχνει το 'εμπόρευμά' του όπου βρει, λυμαίνοντας τον Μεγαρικό κάμπο. Ένας άνθρωπος που ενεργεί ασύδοτα δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Χρόνια τώρα παραμένει ατιμώρητος, έχοντας "ξεφτιλίσει" δημοτικούς άρχοντες, αστυνομικούς διευθυντές και υπηρεσίες του Δήμου ή της π.Νομαρχίας. Απορώ και αναρωτιέμαι ποιός τελικά καλύπτει ποιόν.
Γιατί θεωρώ αδιανόητο να μην μπορεί να συλληφθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ένας άνθρωπος που κατ' επανάληψη προχωρά στον 'βιασμό' της φύσης και του περιβάλλοντος.
Όμως δεν μένω μόνο σ' αυτή την περίπτωση αφού η αυθαιρεσία στην πόλη συνεχίζεται όταν οι κάθε λογής εταιρείες δρουν αυθαίρετα χωρίς την συγκατάθεση του Δήμου που είναι ο κύριος εκπρόσωπος της πόλης.
Τον Μάϊο του 2010 είχαμε την περίπτωση της δημιουργίας μονάδας ασφαλτομίγματος στην είσοδο της πόλης από την 'Ολυμπία Οδό'. Χωρίς να πάρουν άδεια τότε από τον Δήμο ή τις υπηρεσίες του, έστησαν μονάδα ασφαλτομίγματος 'θανατώνοντας' τα εκατοντάδες δέντρα που είχαν φυτευθεί για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Αποφάσισαν αυθαίρετα και εν αγνοία μας...Φαίνεται όμως πως η ίδια εταιρεία συνεχίζει να δρα εν αγνοία μας...Μιλάμε για όργιο αυθαιρεσίας αφού η εταιρεία 'Ολυμπία Οδός' κατέστρεψε τον δρόμο (εν. τον περιμετρικό δρόμο που οδηγεί στο λόφο Στίκα)...
...Φαίνεται τελικά πως η αυθαιρεσία και η ασυδοσία συνεχίζει να στοιχειώνει την πόλη την στιγμή που εμείς δεν αντιδρούμε και εφόσον επικρατεία ατιμωρησία. Το μπάχαλο της αυθαιρεσίας επικρατεί βασιζόμενο στην αδιαφορία μας. Στην αδιαφορία αυτών που υποχρεούνται να ελέγξουν για να προασπίσουν τα συμφέροντα της περιοχής τους..."

Αντ. Υψηλάντης


Η παρέμβαση του Φορέα για την απαράδεκτη κατάσταση στο Μεγαρικό κάμπο

Πρόσκληση ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.