O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

.....


....Είναι αδιανόητο αυτοί που έκλεψαν, που λεηλάτησαν αυτή τη χώρα να πίνουν στην «υγειά των κορόιδων»...απο www.magoulaonline.gr

για τη χωματερή και πάλι...

Το ζήτημα της διάθεσης των στερεών αστικών αποβλήτων έχει τεθεί και για την περιοχή μας με ιδιαίτερη πια οξύτητα. Έχουμε ξανατονίσει από αυτές τις στήλες ότι η απαράδεκτη κατάσταση με την χωματερή των Μεγάρων πρέπει να τελειώσει.
Πιστεύουμε ότι αυτή είναι και μια ευκαιρία για μια καινούργια και οικολογική λύση!

  • που να είναι οικονομικά φτηνή
  • να μην επιβαρύνει το περιβάλλον
  • να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας
  • να είναι προσοδοφόρα

Είναι αυτό δυνατόν; ΕΙΝΑΙ!
Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως

πρόληψη - επαναχρησιμοποίηση - κομποστοποίηση - ανακύκλωση

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Τα στερεά αστικά απόβλητα είναι κυρίως
1.βιοαποδομήσιμα (τα σκουπίδια που πετάγονται στους πρασινους κάδους), 2.συσκευασίες, 3.ογκώδη οικιακά, 4.μπάζα

Πρώτο μέλημα είναι να ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ τον όγκο των αποβλήτων στην πηγή! Το κίνητρο θα μπορούσε αρχικά να είναι η μείωση των δημοτικών τελών που θα καλείται να πληρώνει το κάθε νοικοκυριό (πιο λίγα σκουπίδια - λιγότερα τέλη). Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται ευρέως στο εξωτερικό αλλά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε συγκεκριμένους δήμους (πιλοτικά στην Ελευσίνα, πληροφορίες στο www.eleusina.gr/). Περιλαμβάνει την λειτουργία ζυγιστικού μηχανισμού στο όχημα και την δημιουργία μοντέλου χρέωσης). Δίκαιο και αποτελεσματικό μέτρο. Ο δημότης
θα έχει ισχυρό κίνητρο να μειώσει τα σκουπίδια που παράγει και να αυξήσει την ανακύκλωση!

Για τα
βιοαποδομίσημα που θα παράγονται υπάρχουν δύο δρόμοι:
1. η ευρύτατη οικιακή κομποστοπόίηση (το κάθε νοικοκυριό παίρνει από τον δήμο ειδικό κάδο που εναποθέτει τον μεγαλύτερο όγκο οργανικών υπολειμμάτων τα οποία μετατρέπονται σε λίπασμα)
2. δημοτική κλειστή λιπασματοποίηση όπου τα πράσινα απόβλητα και μέρος των βιοδιασπωμένων μετατρέπονται σε λίπασμα

Συσκευασίες στους γνωστούς μπλέ κάδους

Ογκώδη υλικά: Σε δημοτικό κέντρο ανακύκλωσης (ανάλογο λειτουργεί ήδη στην Ελευσίνα και απασχολεί δέκα άτομα!) προς παρασκευή υλικού RDF που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καύσιμο στην βιομηχανία.

Τα μπάζα : Τα υλικά αυτά με ειδικό κοσκίνισμα και μηχανικό λειοτεμαχιστή μπορούν να μετατρέπονται σε υλικό για διάφορες χρήσεις.

Ταυτόχρονα το δημοτικό κέντρο ανακύκλωσης θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει στην βιομηχανία ανακύκλωσης και υλικά όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακά λάδια, ελαστικά, ορυκτέλαια.

Στόχος η μείωση των συνολικών αποβλήτων προς ταφή στο 20% των παραγομένων, που θα αποφέρει οικονομικό όφελος και επιπλέον απασχόληση!

Ας μετατρέψουμε λοιπόν ένα πρόβλημα (την ντροπή της χωματερής) σε μια ευκαιρία για οικολογική και προσοδοφόρα διαδικασία! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
....και να βρεθούν τα Μέγαρα στα κανάλια όχι για να νοιώσουμε ντροπή αλλά περηφάνια!
Στο χέρι μας είναι!

Η έκκληση αυτή είναι και πρόταση τόσο προς τον κ.δήμαρχο όσο και προς τον κ.Σταμούλη και τον κ.Μαρινάκη!


Να τονίσουμε ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι ούτε καινούργιες ούτε δικές μας! Έχουν γίνει από επίσημους οικολογικούς φορείς όπως είναι η greenpeace και τοπικές αρχές όπως ο δήμος Ελευσίνας.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ!

περισσότερα μπορείτε επίσης να δείτε :


http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=952639
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=153789
http://www.greenpeace.org/greece/news/waste-managment-new-legislation
http://tvxs.gr/news/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82

Ελευσίνα: http://www.eleusina.gr/ASA2008/%CE%91%CE%A3%CE%91-2009.doc

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΑΗΜΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

απο την "Νέα Πνοή"


επιστολή απο neapnoi@yahoo।gr

Για μια ακόμα εβδομάδα η εφημερίδα που πρωτοπορεί στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, η "Νέα Πνοή", τιμώντας την παράδοση προσφέρει στους αναγνώστες της σε τιμή κόστους {1,20 επιπλέον} το Dvd με τον περίφημο "Χορό της Τράτας"
Σε αυτό το πρώτο μέρος του "Χορού της Τράτας" βλέπουμε τους επισήμους που παρίστανται καθώς και δύο από τους περίφημους χορούς να χορεύονται από Μεγαριτοπούλες.
Το δεύτερο dvd που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πολλούς χορούς να χορεύονται από νεαρές και νεαρούς των Μεγάρων!
Σας ευχαριστούμε, καλή ακρόαση
"Νέα Πνοή Δυτικής Αττικής"

24 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ - Η πυρηνική ενέργεια πάντα επικίνδυνη, ακριβή και ανεπιθύμητη


Τη Δευτέρα συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ και η τραγική αυτή επέτειος αποτελεί αφορμή για τους Οικολόγους Πράσινους να δηλώσουν για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή τους στην Πυρηνική Ενέργεια। Στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν το καταστροφικό ατύχημα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει σε επίπεδο τεχνολογίας και οργάνωσης της κοινωνίας που να δικαιολογούν μια αλλαγή της στάσης μας στο θέμα αυτό.

ζητείται στοργή...


Βρέθηκαν 21 γατάκια πεταμένα στον Υμηττό, τα 2 είναι πολύ μικρά και θέλουν τάισμα με μπιμπερό! Τα υπόλοιπα είναι περίπου 1 μηνός, έχουν ανοίξει τα ματάκια τους και τρώνε μόνα τους. Σας παρακαλώ είναι επείγον να βρεθούν εθελοντές άμεσα για να τα φιλοξενήσουν ή να τα υιοθετήσουν! (Αθήνα)
6973873745 και 6972294626 chrisidor@gmail.com

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

Ο Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Βασίλης Οικονόμου, εκπροσώπησε την χώρα μας στην Διακοινοβουλευτική Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ισότητας των Κοινοβουλίων της Ε।Ε που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2010 στην Ισπανική Γερουσία της Μαδρίτης

Στη Σόφια της Βουλγαρίας παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, συμμετέχοντας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στα πλαίσια της Επιτροπής της Οικονομικής Συνεργασίας και Σύγκλισης Ανατολής – Δύσης που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Απριλίου του 2010.