O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

...ερώτηση στη βουλή για την λίμνη Κουμουνδούρου....

...σχολιάζει το www.xaidari.blogspot.com

..η ερώτηση αφορά τις απαντήσεις που δώθηκαν από τα υπουργεία για την κατάσταση της λίμνης.
Το μπαράζ ερωτοαπαντήσεων δεν αναιρεί τις πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή της λίμνης εδώ και δεκαετίες. Επιβεβαιώνει απλώς την προσπάθεια των ΄έμπλεκομένων΄να ενοχοποιήσουν ο ένας τον άλλον. Η απορρύπανση και η ανάδειξη της λίμνης δεν γίνεται με ανταλλαγή εγγράφων, γίνεται με υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις.
Η πραγματικότητα αποδεικνύει πως οι μόνοι που ενδιαφέρονται και πράττουν, ουσιαστικά για τη λίμνη, είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

η ερώτηση του βουλευτή κ.Β.Οικονόμου στο:
http://xaidari.blogspot.com/2009/04/blog-post_09.html

...για τα αποτελέσματα ανασκαφών στα Μέγαρα...

fromDinos Vrettos

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς τον

ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα ανασκαφών σε περιοχή των Μεγάρων

Μέ το υπ' αριθμ. 45/2.7.2007 έγγραφό του ο σύλλογος Μεγαρέων με την επωνυμία ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΜΕΓΑΡΕΩΝ “Ο ΘΕΑΓΕΝΗΣ”, είχε ζητήσει από την Γ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ανασκαφών της ως άνω υπηρεσίας, που είχαν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια περασμένων ετών στην περιοχή των Μεγάρων “Ντάμι Μουχλίζη”. Η απάντηση της Γ' Εφορείας, με το έγγραφο Φ1/14/6010/12.7.2007, δεν αναφέρει τίποτα για το αποτέλεσμα των ανασκαφών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συλλόγου.

Οι πολίτες των Μεγάρων και όχι μόνο, έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία αρχαιολόγων, τεχνικού προσωπικού και εργατών, για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των Μεγάρων “Ντάμι Μουχλίζη” ή “Κορόγιαννη βρύση”. Ο συγκεκριμένος σύλλογος επαναφέρει τα ερωτήματά του στην αρμόδια Γ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με έγγραφο του που σας επισυνάπτουμε.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι δικαίωμα των πολιτών των Μεγάρων να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή τους;

2. Πότε θα μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα αυτών των ανασκαφών;

3. Που ευρίσκονται σήμερα τα ευρήματα και ποιά είναι αυτά.

Αχαρνές, 27 ΜΑΡ 2009

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Συνημμένα: Επιστολή του συλλόγου “Ο ΘΕΑΓΕΝΗΣ”.