O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

"Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ" - ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Την Παρασκευή 2/3/2012 μετά από πρόσκληση της "ΣΠΙΘΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ" προσήλθαν οι εκπρόσωποι των εξής δυνάμεων:
Α) ΣΠΙΘΑ (ΙΔΡΥΤΗΣ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ)
Β) Ε.ΠΑ.Μ (ΙΔΡΥΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ)
Γ) ΣΥ.ΡΙΖ.Α (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ)
Δ) ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΙΔΡΥΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ)
Ε) ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΕΣΚΟΣ)

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:
1) Να προωθήσουν με οποιονδήποτε νόμιμο και εφικτό τρόπο το κείμενο που ακολουθεί. ΣΚΟΠΟΣ αυτής μας της ενέργειας είναι ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τους καταναλωτές της πόλης μας ώστε ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ σχεδόν αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
2) ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ η συγκέντρωσή μας για κοινή δράση στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. ΣΚΟΠΟΙ της ενέργειας μας αυτής τόσο η καλλίτερη ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των πολιτών στην προτροπή μας, όσο και η άσκηση πίεσης στις ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ προκειμένου να αποφασίσουν να ενωθούν σε ένα ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το οποίο θα συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
3) ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η διερεύνηση της δυνατότητας παρέμβασης των ομάδων μας στην απευθείας αγορά αγροτικών προϊόντων (όπως π.χ. πατάτας, γαλακτοκομικών προϊόντων μακράς διάρκειας και άλλων), ξεπερνώντας έτσι τους μεσάζοντες και επιτυγχάνοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές που θα συμμετάσχουν σε αυτή την δράση.

Εκφράζουμε τέλος, τις θερμές μας ευχαριστίες στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ που μας διέθεσε αφιλοκερδώς τον χώρο για την σύσκεψη.


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: ΣΠΙΘΑ, ΕΠΑΜ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ.

Νιώθουμε Έλληνες πλέον; Εάν ΝΑΙ τότε προτιμούμε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

"Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια βουλιάζει. Εταιρείες μέχρι χθές υγιείς, στενάζουν κάτω από το βάρος της κρίσης και, μέρα με την μέρα κλείνουν. Αποτέλεσμα: χιλιάδες συμπατριώτες μας να βρίσκονται άνεργοι στο δρόμο.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε δύο σοβαρά προβλήματα:
1) Στην ανεργία η οποία δημιουργεί αυξημένο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω των επιδομάτων ανεργίας.
2) Στις ελαττωμένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, που βουλιάζουν κάθε μέρα.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό;

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ !!! - Το BARCODE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 520 !!!"


Διευκρίνιση: Το BARCODE είναι ο αριθμός κάτω από τον γραμμωτό κώδικα, κάτω δηλαδή από τις πολλές γραμμούλες που όλα τα προϊόντα έχουν. Εάν ξεκινάει από 520 τότε ξέρουμε ότι ένα μέρος ή ολόκληρο το προϊόν έχει γίνει στην ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!!!!!!



Για την κοινοποίηση: ΧΑΛΟΦΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Κρίση και Ψυχική Υγεία»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Οι ζοφερές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών του μνημονίου στην ψυχική υγεία είναι, πλέον, περισσότερο από εμφανείς σε όλο και ευρύτερα στρώματα.
Η ψυχική υγεία μετατρέπεται, πλέον, σε ένα ζωτικό ζήτημα προς άμεση αντιμετώπιση.
Η ραγδαία αποδόμηση του μέχρι τώρα βιοτικού επιπέδου, των εργασιακών σχέσεων, και του όποιου κράτους πρόνοιας υπήρχε, έχει σπρώξει εκατοντάδες χιλιάδες σε καταστάσεις απελπισίας και ποικίλες μορφές ψυχικής οδύνης. Οι πάσχοντες από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας βλέπουν τους στοιχειώδεις κοινωνικούς (και τους, συνδεδεμένους με αυτούς, υπαρξιακούς) όρους, που τους κρατούσαν εντός ή στα όρια του κοινωνικού ιστού, να καταρρέουν και να σπρώχνονται σε ένα πραγματικό (και ουδόλως μεταφορικό) Καιάδα.
Και την ίδια στιγμή που το αίτημα για παροχή υπηρεσιών εκρήγνυται και γίνεται πιο πολύπλοκο, η ίδια ακριβώς πολιτική του μνημονίου, που το προκαλεί και το συγκροτεί, είναι αυτή που ταυτόχρονα αποδομεί το σύστημα της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας σε μια κατεύθυνση αχαλίνωτης ιδιωτικοποίησης από τη μια, και επιβολής κατασταλτικών πρακτικών, δομών και υπηρεσιών, από την άλλη.
Ακόμα και τα, μέχρι τώρα δημόσια, Κέντρα Ψυχικής Υγείας παραδίδονται στις παρακυβερνητικές ΜΚΟ, ενώ την ίδια στιγμή που συρρικνώνεται η κρατική χρηματοδότηση των ΜΚΟ για την λειτουργία των ξενώνων και των οικοτροφείων που τους έχουν ανατεθεί από το κράτος (με επικρεμάμενο τον κίνδυνο επιστροφής των φιλοξενουμένων στα ψυχιατρεία), ανοίγει ο δρόμος για την μετατροπή τους σε καθαρά κερδοσκοπικές οργανώσεις μέσω της δυνατότητας που τους δίδεται να απαιτούν χρήματα από τους «έχοντες» συγγενείς για την ‘φιλοξενία’ του ασθενούς στη στεγαστική δομή.
Με τους πιο φτωχούς ασθενείς να μένουν συχνά ανασφάλιστοι και μάλιστα να καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για την (συχνά ακούσια) νοσηλεία τους, να προμηθεύονται με όλο και μεγαλύτερη δυσκολία τα εκάστοτε αναγκαία φάρμακα, με τα όποια γλίσχρα επιδόματά τους περικομμένα, με δυσπρόσιτες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να τους χορηγηθούν ή για να τα ανανεώσουν, και με τον άμεσο κίνδυνο να τα χάσουν τελείως.
Από την άλλη, με δεδομένη την «κοινωνική ανάθεση» για την διατήρηση της κατεστημένης κοινωνικής τάξης, στη βάση της οποίας λειτουργεί, η ψυχιατρική, που πάντα συνέχεε την θεραπεία με τον κοινωνικό έλεγχο, ωθείται, προγραμματίζεται, αλλά και επιλέγει να γράψει, σε αυτή την περίοδο, νέες, χωρίς προηγούμενο, σελίδες στην ιστορία της ψυχιατρικής καταστολής. Από τα ‘ειδικά’, κλειδωμένα τμήματα μέσα στις κλινικές των γενικών νοσοκομείων, με ‘λευκά κελιά’ κλπ, μέχρι τα (εισαγόμενα από την Μ. Βρετανία) ‘υψηλής’ και ‘μέσης’ ασφαλείας δικαστικά ψυχιατρεία (με υψηλούς τοίχους, συρματοπλέγματα, κάμερες κλπ) για τον έλεγχο και τον εγκλεισμό των ανθρώπων (όλων και πιο πολλών) που κρίνονται ως οι φορείς αυτού που κατασκευάζεται και εν συνεχεία ορίζεται ως ‘κοινωνική επικινδυνότητα’ (ακόμα και αν δεν έχουν καταδικαστεί από δικαστήριο).
Η ψυχική υγεία πρέπει να τεθεί ως ένα ζήτημα (εξίσου με άλλα) άμεσης προτεραιότητας, προκειμένου να διευρυνθεί η συζήτηση, να εμπλουτισθεί ο προβληματισμός όλων και να αναζητηθούν τρόποι κοινών δράσεων, στην κατεύθυνση της σφυρηλάτησης μιας «ψυχολογίας της αντίστασης».
Για την δημιουργία των κοινωνικών και κινηματικών όρων (αλλά και της εναλλακτικής κουλτούρας), που θα επιτρέψουν να ακουστεί η φωνή της ψυχικής οδύνης, η διαφορετική εμπειρία, αλήθειες και λογικές καταπιεσμένες και ακυρωμένες από την κατεστημένη «κανονικότητα», να αναδειχτεί η σημασία μιας εναλλακτικής προσέγγισης σε μια «κανονικότητα» πιο άρρωστη από αυτό που, αυτή η «κανονικότητα» (του μνημονίου, της εξαθλίωσης και της κοινωνικής εξόντωσης), ορίζει ως «αρρώστια».
Για να μπει φρένο στις πολιτικές του κοινωνικού Καιάδα και της εξόντωσης των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων στρωμάτων αυτής της κοινωνίας.

Καλούμε όλους στη συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα:
«Οικονομική Κρίση και Ψυχική Υγεία»
στον ΙΣΤΟ (Παλαιό Δημαρχείο Χαϊδαρίου)
στις 9 Μαρτίου 2012, στις 7.30 μμ

Ομιλητές: Αστρινάκης Γιώργος (Ψυχίατρος στο Δρομοκαϊτειο)- Μεγαλοοικονόμου Θόδωρος (Ψυχίατρος στο ΨΝΑ Δαφνί)


Πηγή: xpolis.blogspot.com (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου)

Μεγάλης αρχαιολογικής αξίας η περιοχή του Παλαιόκαστρου