O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Κούλουμα" με 7 Φλαμίγκο στο Βουρκάρι!

Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων 6-3-2011



οχι στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της Χαλυβουργικής!



Δυναμική παρουσία της Κίνησης Πολιτών ΘΡΙΑΣΙΟ SOS χθες Τετάρτη 9/3 στις 11 το πρωΐ έξω από το ΥΠΕΚΑ. Τα μέλη της ΘΡΙΑΣΙΟ SOS διαδήλωσαν κατά της εγκατάστασης ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 880MW στην Ελευσίνα από την Σύμπραξη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – ΔΕΗ και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους της Υπουργού ΠΕΚΑ καθώς και στον Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ κ. Πετρόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της Υπουργού δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματα στην Υπουργό ΠΕΚΑ ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΔΕΗ αποσύρεται από την σύμπραξη με την Χαλυβουργική για την κατασκευή του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού και ότι έχει ενημερώσει σχετικά και την ΔΕΣΦΑ.

Την ίδια ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η Αίτηση Ακυρώσεως κατά της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Σταθμού που εξέδωσαν το 2008 οι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης. Οι συνήγοροι του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας υπεραμύνθηκαν της καταστροφικής για το περιβάλλον του Θριασίου επένδυσης ενώ η ΔΕΗ δεν παραστάθηκε κατά την συζήτηση.


διαβάστε και το δελτίο τύπου παρακάτω:




εκδήλωση του ΣΥΝ Μεγάρων-Νέας Περάμου

πρόταση κοινής δράσης για το ζήτημα της διαχείρησης των απορρημάτων

2011_03_07_πρόταση κοινής δράσης