O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ! ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ!





Νέα συνταρακτική αποκάλυψη για τους τρομακτικούς κινδύνους που εγκυμονεί η υπερφόρτωση της Ρεβυθούσας με νέες εγκαταστάσεις, έγινε με πρόσφατη καταγγελία του βουλευτή των "Οικολόγων-Πρασίνων" κ.Μ.Τρεμόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!




Σύμφωνα με την επίσημη ερώτηση του ευρωβουλευτή που αποκαλύπτουμε σήμερα, για την

"...δημοπράτηση από τη ΔΕΣΦΑ νέας αποθήκης LNG χωρητικότητας 95.000 m3 LNG, δεν έχουν κατατεθεί μελέτες ασφάλειας ή εκτιμήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κυρίως για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερφόρτωση της νησίδας με νέες εγκαταστάσεις..."

Όπως αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση του ευρωβουλευτή:

"...Ακόμη και οι υπάρχουσες αποθήκες του φυσικού αερίου κινδυνεύουν από μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα, διότι έχουν κατασκευαστεί σε σεισμογενή περιοχή και γειτνιάζουν με το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Πάχη....

Πρόσθετη πιθανή αιτία ατυχημάτων αποτελεί και η πρόσφατη χωροθέτηση από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας αγκυροβολίου πλοίων στον κόλπο της Πάχης- στον οποίο ήδη ελλιμενίζονται και τα πλοία που μεταφέρουν το εύφλεκτο LNG...."


Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα

"...η ΔΕΣΦΑ δημοπράτησε την κατασκευή της νέας δεξαμενής χωρίς τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στην Οδηγία «Σεβέζο» (2003/105/ΕΚ)...".

Το θέμα που προκύπτει είναι τεράστιο και απαιτούνται άμεσα ενέργειες από την δημοτική αρχή. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμα περιβαλλοντικό πρόβλημα για την περιοχή. Η πιθανότητα μείζονος ατυχήματος από την υπερφόρτωση και την υπερδραστηριοποίηση των εγκαταστάσεων στο νησί μπορεί να απειλήσει όλα τα Μέγαρα! Το φυσικό αέριο δεν είναι μια αθώα κατάσταση. Η χρήση του περικλείει σημαντικούς και τεράστιους κινδύνους!

Δεν είναι δυνατόν ένα θέμα ασφάλειας για την ζωή των κατοίκων των Μεγάρων να φτάνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο δήμος να σιωπά και να αδρανεί!


Απαιτούμε άμεσα απαντήσεις στα καταγγελλόμενα!

Περιμένουμε τις άμεσες ανακοινώσεις και ενέργειες από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή!

Δημοσιεύουμε σήμερα την ερώτηση - καταγγελία που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την σχετική ενημερωτική ανακοίνωση του κόμματος των Οικολόγων-Πρασίνων:





δημοσιεύουμε και την σχετική ανακοίνωση:


"Συνασπισμός" Μεγάρων - Νέας Περάμου: ανακοίνωση για τις διαδηλώσεις

Ερώτηση του βουλευτή Θ.Λεβέντη για τη ρίψη βοθρολυμάτων στη Βαρέα

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" 25/6/11, σελ.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ