O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση της ζωής μας! Το περιβαλλοντικό έγκλημα της καταστροφής 1100 δένδρων στα Μέγαρα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο!


Το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Μέγαρα με την κοπή 1100 δέντρων για να στήσουν εργοτάξιο ασφαλτομίγματος δεν πρέπει να μείνει έτσι και να ξεχαστεί! Πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες! Και φυσικά πρέπει να αποκατασταθεί ο χώρος και να δενδροφυτευτεί εκ νέου.

Ο δήμος εξέδωσε για το θέμα μια αρκετά γενικόλογη και καθόλου διαφωτιστική ανακοίνωση.
Τα ερωτήματα όμως είναι σαφή:
  • Με πια διαδικασία παραχωρήθηκε η έκταση;
  • Το εργοτάξιο προβλέπετο στην ΜΠΕ και τους περιβαλλοντικούς όρους του κύριου έργου; Η παραγωγή ασφαλτομίγματος ανήκει στις δραστηριότητες μέσης όχλησης. Η περιοχή μπορεί να δεχθεί νομίμως ανάλογες εγκαταστάσεις; Είχε κινήσει ο δήμος εμπρόθεσμα την νόμιμη διαδικασία για να απορριφθεί η ΜΠΕ και συνεπώς η αδειοδότηση;
  • Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο δήμος δεν έχει συμφωνήσει στην κατασκευή αυτού του τερατουργήματος. Είναι σαφές ότι χρειάζεται άδεια για την κοπή των δένδρων από το δασαρχείο ή την Πολεοδομία (ανάλογα με την έκταση - υπαγόμενη στην δασική νομοθεσία , ή όχι ). Εάν είναι έτσι ο δήμος οφείλει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας. Το έπραξε; Ζήτησε την αποκατάσταση της περιοχής;
  • Τι παρεμβάσεις έχει ήδη κάνει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο;
  • Τι πρωτοβουλίες θα πάρει για την οργάνωση μιας μαζικής λαϊκής διαμαρτυρίας;

Περιθώρια για κινήσεις και ουσιαστική αντίδραση υπάρχουν. Δεν πρέπει να τους περάσει! Γιατί ...σε αντίθετη περίπτωση, ....θα το μυριστούν ότι στα Μέγαρα μπορεί να κάνει κανείς ότι γουστάρει και... θα πλακώσουν κι άλλοι!

στην δημοσιότητα η απαράδεκτη καταστροφή 1100 δένδρων στα Μέγαρα!

Το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής με την αυθαίρετη κοπή 1100 δένδρων στα Μέγαρα, πήρε χθές δημοσιότητα μετά την δημοσίευση στο zougla.
Αναμένονται και άλλες παρεμβάσεις ....




H ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΑΒΟΥΖΑ!


Δεν έφταναν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, οι "ΧΥΤΑ" και η υπόγεια ρύπανση από τα στραγγίσματα των χωματερών και τις διαρροές εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, τα μπαζώματα στη θάλασσα,τα νέα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ. τώρα μαθαίνουμε ότι ο κόλπος της Ελευσίνας "δέχεται" και τα λύματα από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.) με απόφαση μάλιστα της Νομαρχίας....

περισσότερα στο
http://xpolis.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

δήμος Μεγαρέων - δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_120410[1]

Ημερίδα με θέμα Η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης


Δελτίο Τύπου

Ημερίδα με θέμα

Η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης

Αίθουσα ΟΤΟΕ, Σίνα 16 και Ακαδημίας

Δευτέρα, 17 Μαίου 2010, 6.30 μμ

καταγγελία....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ