O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

και ...δικαστική δικαίωση για την Greenpeace!...



Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωϊκά προϊόντα! Ο Οδηγός κυκλοφορεί πλέον κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της ΔΕΛΤΑ.

Ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε τη Greenpeace από την πρώτη στιγμή, μοιάζει να είναι πολύ λίγο. Όχι μόνο γιατί η απόφαση μας δικαιώνει, αλλά πολύ περισσότερο γιατί επικράτησε το δικαίωμα όλων μας στη διαφανή και αμερόληπτη ενημέρωση.

Τι συνέβη με τη Δέλτα

Η ΔΕΛΤΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, κινήθηκε νομικά εναντίον της Greenpeace ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών, στην οποία παρουσιάζει σημαντική πτώση στη βαθμολογία της (είχε προσκομίσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, αθέτησε όμως τη δέσμευσή της να προβεί σε σχετική αναγραφή στη συσκευασία έως το Μάϊο του 2010). Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ αναγνώρισε ότι «ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφανής, ίδιος προς όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και αμερόληπτος». Επιπλέον απεφάνθη πως «η αναγραφή – μη χρήσης μεταλλαγμένων- στη συσκευασία δεν είναι παράνομη» όπως ισχυριζόταν η ΔΕΛΤΑ, «αφού δεν αντίκειται σε διάταξη του Κώδικα Τροφίμων και ποτών».

Συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας για τη σήμανση

Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ελεύθερα από μεταλλαγμένα με κρατική σήμανση. Άλλωστε η δημιουργία του προαιρετικού κρατικού σήματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες.

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί μπορούμε και ανταποδίδουμε εμπράκτως την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εδώ και 15 χρόνια, στη δράση μας ενάντια στα μεταλλαγμένα. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Μεγάλη όμως είναι και η χαρά μας γιατί ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χάρη σε εσάς μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα, όσο ισχυρός και αν είναι ο αντίπαλος κάθε φορά.

Πραγματικά δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς!

http://www.greenpeace.org

MEGARA MME: "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΚΙΔΑ!"


Ένα μνημείο αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας ανώτερο ίσως και από την Κρήνη του Θεαγένους που είναι παγκοσμίου εμβέλειας μνημείο, αποκάλυψε τελικά η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της Ερκίδας.

Οι χρόνιες ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας Μεγάρων και της υπευθύνου αρχαιολόγου κ. Αυγερινού έφεραν στο φως ένα μοναδικό υδρομαστευτικό σύστημα που όμοιό του μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί στην Ελλάδα.

Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα "Νέα Πνοή" η οποία κάνει λόγω για παγκοσμίου κύρους αρχαιολογικό εύρημα, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οικόπεδο απαλλοτριώθηκε και πλέον τον λόγο έχει η αρχαιολογική σκαπάνη για περαιτέρω διερεύνιση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας αλλά και με τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη, ο χώρος πλέον αρχίζει να αποκτά τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον για να βρεθούν οι υπόλοιπες στοές που τυχόν υπάρχουν αλλά και που οδηγούσαν εν τέλει αυτές.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών πρόκειται για ένα υδρομαστευτικό σύστημα με στοές οι οποίες έφταναν μέχρι και τις πηγές νερού. Από εκεί διοχετευόταν το νερό μέσα στην δεξαμενή και υδρευόταν η νότια πλευρά της πόλεως των Μεγάρων.

Η αρχαιολογική υπηρεσία Μεγάρων κρατάει προς το παρών χαμηλούς τόνους μέχρι να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στο μοναδικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα μεγίστης σημασίας για τα Μέγαρα.

Πηγή: http://megaramme.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ


Σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση της πλειοψηφίας του λαού και η εμπορευματοποίηση ακόμα και των πιο βασικών για την επιβίωσή μας αγαθών, αποτελεί προαπαιτούμενο για να δοθεί μια μικρή παράταση ζωής στο βαριά άρρωστο σύστημα. Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» – Δεν Πληρώνω την Κρίση τους, διεκδικώντας δυναμικά εδώ και δύο χρόνια δωρεάν, ελεύθερα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, μεταφορές, νερό, ηλεκτρικό, παραλίες, πάρκα κ.α.) εντείνουμε τον αγώνα μας, χωρίς διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς. Απαγκιστρωμένοι από κομματικούς μηχανισμούς και εξαρτήσεις, έχουμε ως μοναδική παρακαταθήκη τις εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα σε όλη την Ελλάδα, σε διόδια, νοσοκομεία, παραλίες, μέσα μαζικής μεταφοράς, στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες και γειτονιές. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με στόχο να αποτελέσουμε τη θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει την κοινωνία για την επίτευξη μεγάλων κοινωνικών ανατροπών. Σας καλούμε να οργανωθείτε στις Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω ώστε να πάρουμε επιτέλους όλοι μαζί τις ζωές μας στα χέρια μας, ενάντια σε αυτούς που μας τις κλέβουν. Επισκεφτείτε το site μας www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com για να μάθετε περισσότερα σε σχέση με το κίνημά μας.

Σας καλούμε όλους σε συμμετοχή στη μεγάλη δράση των Επιτροπών Αγώνα Δεν Πληρώνω, «Όλοι ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες μαζί μας», στις 10 Σεπτέμβρη, όπου θα ανοίξουμε όλους τους σταθμούς διοδίων Αθήνα- Θεσσαλονίκη, και θα διαδηλώσουμε με το ανεξάρτητο μπλοκ των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» στην ανεξάρτητη απο γραφειοκράτες και μικροκομματικά καπέλα διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρωνόμαστε στον Λευκο Πύργο.Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχές και πούλμαν στο oxidiodia.gr.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ -
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
www.oxidiodia.gr www.denplironodenplirono.com

μια επιστολή απο τον Νίκο Γιαννή

δελτίο τύπου του Παντελή Ασπραδάκη