O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

...τα αποτελέσματα των εκλογών στα Μέγαρα...


Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στα Μέγαρα εδώ

...στον πίνακα φαίνονται τα τελικά ποσοστά των κομμάτων αλλά και ο συνολικός αριθμός των ψήφων. Συγκριτικά υπάρχουν τα ποσοστά και οι απόλυτοι αριθμοί σε σχέση με τις εκλογές του 2004.






Παρέμβαση της 'Δυναμικής Πορείας' για το 'Βουρκάρι'...να εφαρμοστεί το πόριασμα του ΣτΠ ζητάει από το δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Γρ.Σταμούλης

Σταμούλης Γρηγόρης ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Σιθνιδών 72 – Μέγαρα 19100

Τηλ : 6932393981 – fax : 22960 24560

e- mail: stamgrig@yahoo.gr

Μέγαρα 5 Ιουνίου 2009

Κύριε Πρόεδρε

Στην περιφέρεια του Δήμου Μεγαρέων υπάρχει η περιοχή του Βουρκαρίου, που είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα με τεράστια οικολογική αξία, όπου καταγράφονται 61 είδη χλωρίδας και φιλοξενούνται 17 είδη ψαριών, 10 είδη θηλαστικών, 11 είδη αμφιβίων και ερπετών, καθώς και 127 είδη πουλιών μεταξύ των οποίων ερωδιοί, κύκνοι, φλαμίγκο, αγριόπαπιες κ.α. Πολλά από αυτά τα είδη διέπονται από ειδικό καθεστώς νομικής προστασίας με βάση διεθνείς συνθήκες (του Ρίο, της Βέρνης, της Ραμσάρ) αλλά και κοινοτικές οδηγίες περί διατήρησης των άγριων πτηνών. Εξ αυτών 3 είδη συγκαταλέγονται στα παγκοσμίως απειλούμενα, ενώ 11 στα απειλούμενα σε εθνικό επίπεδο.

Η υποχρέωση προστασίας του υδροβιότοπου Βουρκαρίου τεκμηριώνεται και επιστημονικά από μελέτες ΑΕΙ (Πανεπιστήμια Αιγαίου - Θεσσαλίας), ΤΕΙ (Μεσολλογίου), Κρατικών Φορέων (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών) και οικολογικών οργανώσεων (Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία).

Στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (ΡΣΑ), το οποίο έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση μέχρις τέλος Σεπτεμβρίου και αναμένεται, να ψηφισθεί το Νοέμβριο του 2009, προβλέπεται μεταξύ των άλλων και έκδοση θεσμικού πλαισίου για καθορισμό των ορίων των ευαίσθητων περιοχών (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Βουρκάρι Μεγάρων), μιας ζώνης πυρήνα υψηλής προστασίας, καθώς και των ορίων περιφερειακών ζωνών, εντός των οποίων επιβάλλονται όροι και περιορισμοί σε χρήσεις και δραστηριότητες και τυχόν όροι δόμησης.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2008 σε συνάντηση με τον Συντονιστικό Φορέα των Συλλόγων για την προστασία του υδροβιότοπου «Βουρκάρι» Μεγάρων ο κ. Στρατιώτης δεσμεύθηκε «για την προώθηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στις αρχές του Ιανουαρίου 2009, ψηφίσματος για την απόρριψη των περιβαλλοντικών εκθέσεων εγκατάστασης νέων βιομηχανικών – βιοτεχνικών μονάδων στην περιοχή Αρμύρες – Λάκκα και την παράλληλη υιοθέτηση του πορίσματος του «Συνηγόρου του Πολίτη» για τη λήψη μέτρων προστασίας του Βουρκαρίου».

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε απάντηση του, σε σχετική ερώτηση βουλευτή για το θέμα του Βουρκαρίου, τονίζει για δεύτερη φορά στη Βουλή, ότι ο Δήμος δεν έχει ζητήσει την αναστολή οικοδομικών εργασιών και αδειών στην περιοχή.

Κατόπιν των παραπάνω:

Παρακαλώ κ. Πρόεδρε, όπως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλάβετε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και την «εφαρμογή του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη για λήψη μέτρων προστασίας στον υγρότοπο ΒΟΥΡΚΑΡΙ, (την υπ’ αριθμ. 2 πρόταση)», δεδομένου ότι η απόφαση 101/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή περίφραξης και την τοποθέτηση ενός παρατηρητηρίου δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες προστασίας του υδροβιοτόπου Βουρκαρίου.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

...κάλεσμα για καθαρισμό στον 'Φόρο' από τον ΚΟΥΡΟ...


ΑΝ0ΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων του Α.Ο. Κούρος, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγάρων, φορέων της πόλης και χορηγό επικοινωνίας το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 θα πραγματοποιήσουν

την Κυριακή 14-6-2009 και ώρα 9 το πρωί

καθαρισμό στο αλσύλλιο έναντι του ΚΤΕΛ, στον Φόρο.

Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας να συμμετάσχει στο καθαρισμό, ομορφαίνοντας την πόλη μας και προσφέροντας στο περιβάλλον.

Τηλ. επικοινωνίας 22960-24444

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.