O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!




Για τους ερωδιούς που φιλοξενούνται στο Βουρκάρι

"Μεγαρικός Τύπος" 15/09/2011, σελ.16

ΝΥΧΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ "ΣΤΕκει" ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



Ο ανοιχτός και αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός και Πολιτιστικός χώρος «ΣΤΕΚει» αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στη ζωή και την καθημερινότητα της Ελευσίνας. Μέσα από την δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του «ΣΤΕΚει» και την ισότιμη συμμετοχή όλων, άμεσα και δημοκρατικά, στις συνελεύσεις του, διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προβολές ταινιών, συζητήσεις, θεματικά πάρτυ, αλλά και μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες - μετανάστριες.
Διεκδικήσαμε έναν κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπου η δημιουργικότητα και οι αναζητήσεις, η συλλογικότητα και η συμμετοχή είναι τα απαραίτητα στοιχεία μιας διαδικασίας που θέλουμε να χωράει όσους και όσες αναζητούν μια κοινή στέγη έκφρασης ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, το σεξισμό, την καταστολή, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την εκμετάλευση της αγοράς.
Θεμελιώσαμε ένα στέκι εθελοντικής και αυτοδιαχειριζόμενης συμμετοχής, χωρίς χορηγούς, όπου τίποτα δεν παράγεται για να πουληθεί, όπου δεν χωρά το κέρδος, η συσσώρευση, οι εμπορευματικές σχέσεις, ο καταναλωτισμός.

Κι έτσι... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !
Για να πολλαπλασιάσουμε τις ρίζες και τους καρπούς αυτής της προσπάθειας
Για να συζητήσουμε τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα τοπικά και μη ζητήματα, ανακαλύπτοντας τρόπους αποτελεσματικής δράσης, που όχι μόνο να αφορούν αλλά να εκφράζονται από πολλούς και πολλές.
Για να πολλαπλασιάσουμε τις φωνές μας και να διευρύνουμε περισσότερο με νέες συμμετοχές, συλλογικότητες, και ιδέες, αυτόν τον χώρο που δεν μετριέται από τοίχους αλλά από τη συλλογική μας δράση μέσα κι έξω απ’ αυτούς.

Πηγή: steki-elefsina.blogspot.com

Η "νήsos" σήμερα στην παραλία Ελευσίνας


Το Φεστιβάλ Αισχυλείων πάει Κινηματογράφο!

ΣΗΜΕΡΑ:
"νήsos" του Χρήστου Δήμα

με τους Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Τάνια Τρύπη, Δημήτρη Τζουμάκη, Κώστα Βουτσά

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΩΜΩΔΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ.

Ώρα έναρξης: 8.30μμ / Γενική είσοδος: 5 Ευρώ

Πηγή: www.aisxylia.gr

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων & Ν.Περάμου


ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ;; - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ!!

Η κυβέρνηση του μνημονίου που εδώ και ενάμιση χρόνο ακολουθεί πιστά τις επιταγές της ΤΡΟΪΚΑ διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας κάτω από το ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για παιδεία και υγεία, έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια άνευ όρων φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων της κοινωνίας, με πρόσφατη την ανάλγητη απόφαση για το ‘’ειδικό τέλος’’ στα ακίνητα το οποίο θα επιβαρύνει χιλιάδες νοικοκυριά.
Μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο η «κυβέρνηση - μαριονέτα των δανειστών» θα επισυνάψει το τελευταίο αυτό ‘’χαράτσι’’ στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ για να εξασφαλίσει την είσπραξη αυτού, καθώς η μη πληρωμή του θα συνεπάγεται διακοπή της ηλεκτροδότησης!
Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα μέτρων και φόρων που στόχο έχουν την καταστροφή του κοινωνικού ιστού, η απάντηση του λαού δεν πρέπει να είναι άλλη από το: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους, να αντισταθούν στα μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται από κυβέρνηση και ΤΡΟΪΚΑ διεκδικώντας ένα νέο συνασπισμό εξουσίας για προοδευτική διέξοδο της χώρας από την κρίση.
ΔΕΝ ΠΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!


Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

δελτίο τύπου του Β.Οικονόμου

Από τη Φιλοζωϊκή Μεγάρων & Ν.Περάμου...