O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΑΤΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ!!!


"Παράνομη χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων εντόπισε η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με τους επιθεωρητές και την αστυνομία περιβάλλοντος, στο ρέμα Μαυρατζά, στην περιοχή Κάρβουνο.

Η χωματερή φέρεται να λειτουργεί τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια, ενώ αναλύσεις που έγιναν στην περιοχή κατά το τελευταίο τρίμηνο ανίχνευσαν την ύπαρξη βαρέων μετάλλων.

Η υπόθεση έχει σταλεί προς περαιτέρω διερεύνηση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ δικογραφία έχει σχηματίσει και το Δασαρχείο.

Στην έρευνα αναμένεται να παρέμβει και το ΣΔΟΕ, με το άνοιγμα λογαριασμών συγκεκριμένων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, στην κατοχή των οποίων βρίσκονται πολυτελέστατα αυτοκίνητα.

Στη δικογραφία υπάρχουν και φωτογραφίες με τους αριθμούς κυκλοφορίας των φορτηγών που μετέφεραν τα βιομηχανικά απόβλητα."



Πηγή: www.skai.gr/news/environment/article/210821/edopistike-paranomi-homateri-sti-dutiki-attiki/

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Καλούμε όλους αυτούς οι οποίοι συμμερίζονται τις απόψεις της επιτροπής αγώνα και είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής αιολικής ενέργειας στα Γεράνεια, να δώσουν μαζικά το παρόν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27 Αυγούστου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3:30 μμ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης (Πλατεία Άρεως), όπου συζητείται η γνωμάτευση της Περιφέρειας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια.

Το συγκεκριμένο «έργο» δεν είναι αποδεκτό από τους κατοίκους του Δήμου μας και αυτό εκφράζεται με τις υπογραφές – σφραγίδες συλλόγων που κοινοποιήσαμε στην Περιφέρεια και προέρχονται από όλες τις πόλεις και κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, από τη θέση που πήραν οι Δημότες στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα διάφορα διαμερίσματα του Δήμου και επιπλέον από τη θέση που έλαβε επί του θέματος η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας το επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά με την παρουσία μας!

Λεωφορείο, για όσους δεν χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ οχήματά τους, θα αναχωρήσει στις 12:45πμ από τον σταθμό του ΟΣΕ Λουτρακίου (κόστος 6 έως 8 ευρώ, ανάλογα με τη συμμετοχή).

Πληροφορίες και συμμετοχές στο: geraniasos@gmail.com

"Υποδειγματικός" ο καθαρισμός της παραλίας στο Ήρεμο Κύμα Μεγάρων!

Με πρωτοβουλία των συλλόγων "Αγ. Κων/νου & Ελένης" Ήρεμου Κύματος & "Καθαρό περιβάλλον" Αγίας Τριάδας καθαρίστηκε η πρώτη παραλία που συναντάμε στην είσοδο του οικισμού Ήρεμο Κύμα Μεγάρων.

Επί τριημέρου, εθελοντές και από τους δύο συλλόγους καθάρισαν τον χώρο της παραλίας από τα σκουπίδια που ανακαλύφθηκαν καθώς αποψιλώθηκε θαμνώδης βλάστηση πλησίον της παραλίας η οποία "έκρυβε" κάθε λογής σκουπίδια (μπουκάλια μπύρας, εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες, πλαστικά ποτήρια καφέ, πάνες κλπ) που ασυνείδητοι είχαν πετάξει εκεί για να "καλύψουν τις βρωμιές τους" χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους γύρω τους.

Ο χώρος καθαρίστηκε από τα σκουπίδια και έγινε μερική διαμόρφωσή του, καθώς απομακρύνθηκαν οι μεγάλες πέτρες και ισιώθηκε το έδαφος, ενώ φτιάχτηκε και ένα καλαίσθητο, ευρύχωρο πέτρινο παγκάκι.

Σημαντική και η συνεισφορά της μηχανικής αρπάγης του Δήμου που περισυνέλεξε τα σκουπίδια και τα ξερά κλαδιά που είχαν μαζευτεί και συγκεντρωθεί από τους εθελοντές σε παρακείμενο σημείο κοντά στον δρόμο.

Τα πολλά λόγια όμως είναι περιττά, όταν η εικόνα ..."μιλάει από μόνη της"!

Πριν από τον καθαρισμό...:
Μετά τον καθαρισμό!!!:

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012 (πρώτη ενημέρωση)


"ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012"
26.08.2012 - 14.10.2012
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
Ώρα έναρξης: 20:30


Τιμή εισητηρίου:12€ (Φοιτητικό: 5€)
Κάρτες διαρκείας για όλες τις παραστάσεις:
Οικογενειακή 100 ευρώ - Ατομική 40 ευρώ - Φοιτητική 30 Ευρώ

Η τιμή των εισιτηρίων και οι κάρτες διαρκείας δεν ισχύουν για τις παραστάσεις που φιλοξενούνται.

Πηγή: www.aisxylia.gr

Κυματοδρόμος (σέρφερ) στο.... Βουρκάρι!;;

Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 02/08/2012


Και ένα μικρό σχετικό video: