O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

....θα μας πεθάνουν όλους;.... ΑΠΟ ΤΗΝ NISEA NATURA...







ο ΣΥΝ για την εγκατάσταση αποθηκών χημικών στο Σουσάκι


Σε μια περιοχή, όπως αυτή των Αγίων Θεοδώρων, όπου είναι επιβαρυμένη πολλαπλώς από βιομηχανικές και γενικότερα ρυπογόνες δραστηριότητες, έρχεται να προστεθεί η απόφαση της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την εγκατάσταση αποθηκών μεγάλων ποσοτήτων επικίνδυνων χημικών στην περιοχή του Σουσακίου. (5 χιλιόμετρα μακριά από του Αγίους Θεοδώρους και 10 χιλιόμετρα από την Κόρινθο και το Λουτράκι).

Είναι αδιανόητο να παίρνεται μια τέτοια απόφαση από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη, που έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην περιοχή, ερήμην των κατοίκων και των εύλογων αντιρρήσεων της για την αμφισβητούμενη περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας.

Ως ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να συμμετέχουμε στον αγώνα των κατοίκων, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τόσο με την επερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μουλόπουλου και Ηρώς Διώτη στο ελληνικό κοινοβούλιο, όσο και με τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο (η τελευταία στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας 18/7/2011). Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων δεν αντέχει επιπλέον επιβάρυνση από εγκαταστάσεις που αποτελούν περαιτέρω παράγοντα περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Καλούμε τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσουν άμεσα την άδεια της εν λόγω εγκατάστασης με δεδομένο μάλιστα και το ατύχημα που έγινε πριν από 15 μέρες στη Βουλγαρία, όταν ανατράπηκε φορτηγό που μετέφερε στυρένιο –το οποίο προβλέπεται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες να αποθηκευτεί στις αποθήκες στο Σουσάκι- , και οδήγησε τις εκεί αρχές στην εκκένωση μίας περιοχής 2000 κατοίκων.

To Γραφείο Τύπου

http://synmegara.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html

Εξερευνήθηκε το άγνωστο σπήλαιο της Πάχης!

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ



Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τη σημερινή ανακοίνωση στο υπουργικό συμβούλιο του σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μια ακόμη πράξη συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, το σχέδιο νόμου επιβραβεύει τις πληγές στο περιβάλλον, αλλά και τις χειρότερες πλευρές της ανομίας και των πελατειακών σχέσεων που συνέβαλαν να φθάσουμε ως εδώ. Τα περιβαλλοντικά αντισταθμίσματα είναι τουλάχιστον αμφίβολα, ενώ τα δισεκατομμύρια των ελαφρύνσεων στα πρόστιμα καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλη η κοινωνία, με επιπλέον φόρους και περικοπές αναγκαίων δημόσιων δαπανών. Δεν πρόκειται εδώ για τους φτωχούς της δεκαετίας του '60, που τακτοποιήθηκαν επί Τρίτση, αλλά για τις ανομίες της εποχής των παχιών αγελάδων. Προφανώς το πολιτικό σύστημα έχει αποφασίσει ότι, μαζί με τις επόμενες γενιές, την κρίση θα πληρώσουν κυρίως όσοι δεν έχουν χτίσει αυθαίρετα και δεν έχουν κλέψει την Εφορία.

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2409:2011-07-26-18-47-44&catid=1:press-releases

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

χαρίζονται!