O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε πρόσφατη έκδοση της αναφέρεται στις δράσεις της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών κατά την διάρκεια του 2009.
Ειδική αναφορά γίνεται στους υγρότοπους της Αττικής και ιδιαίτερα στο Βουρκάρι και στον "Συντονιστικό Φορέα".





Στην ανασκόπηση των δράσεων διατήρησης της Ορνιθολογικής για το 2009, περιγράφονται με συνοπτικό τρόπο οι κύριες δράσεις διατήρησης που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2009 ομαδοποιημένες σε γενικές ενότητες, ενώ σε κάθε δράση περιλαμβάνεται και αγγλική περίληψη. Το 2009 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Ορνιθολογική, αφού κατά τη διάρκειά του υλοποιήθηκαν ή ξεκίνησε η υλοποίηση πολύ σημαντικών και μεγάλων προγραμμάτων/ δράσεων. Στις δράσεις που ολοκληρώθηκαν το 2009 περιλαμβάνονται εκδόσεις και προγράμματα ιδιαίτερα σημαντικά για το δίκτυο των ελληνικών IBA και ΖΕΠ, προγράμματα διατήρησης απειλούμενων ειδών, όπως τα θαλασσοπούλια, η Νανόχηνα και ο Ασπροπάρης, δράσεις έρευνας και παρακολούθησης ειδών και περιοχών, εθελοντικά προγράμματα καταγραφών, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε προστατευόμενες περιοχές, πολιτική και τοπικές συνεργασίες, καθώς και ερευνητικές εργασίες και διατριβές με την υποστήριξη της Ορνιθολογικής.

μπορείτε να κατεβάσετε όλη την έκθεση εδώ:

για τα διόδια στα Μέγαρα - στον "Μεγαρικό Τύπο" και την "Αιχμή"