O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΦΕΚ για την αναστολή στο Βουρκάρι στον τοπικό τύπο


οχι στα διόδια!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Πανικόβλητη η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ προέβη σε αγωγές σε βάρος 25 συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών.
Συγκεκριμένα αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλευεται διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Η εκδίκαση θα γίνει στο ειρηνοδικείο του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012.
Η εταιρία είσπραξης διοδίων έχει νοιώσει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της.
Από την μια έχει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που απαιτούν Ελεύθερους και Ασφαλείς δρόμους και Δεν πληρώνουν διόδια.
Από την άλλη υπάρχει η επικείμενη στις 5 Οκτώβρη 2010 αγωγή σε βάρος της εκ μέρους των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες, ζητούν κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες,. Έτσι σε κράτος πανικού η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία έχει οδηγηθεί σε ενέργειες που μόνο θυμηδία προκαλούν, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί- αυτό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας
Όπως δήλωσε και ο δικηγόρος των συμπολιτών μας το περιεχόμενο της αγωγής της εταιρίας το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει ειρωνικά χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο.
Η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την εκδίκαση της αγωγής σε βάρος της γιατί πιθανολογεί απόφαση δυσάρεστη για αυτήν ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναχαιτίσει το κύμα των συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και μάλιστα στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών.
Το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ , ούτε αναχαιτίζεται. Αντίθετα ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. Θα μετατρέψουμε τις δίκες σε βάρος μας σε καταδίκες των συμβάσεων παραχώρησης και θα απαιτήσουμε την οριστική τους κατάργηση.
Απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή 3 Οκτώβρη με ανοίγματα σταθμών διοδίων της Ολυμπίας οδού.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων – Πανελλαδικό συντονιστικό

"ανώνυμοι άνεργοι" - δελτίο τύπου

«Ανώνυμοι Άνεργοι» ΔΤ1 "

δελτίο τύπου - "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ_ΠΡΑΣΙΝΟΙ"

Μνημόνιο Ελλάδας-Κατάρ: ΠΑΛΙ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Παρασκευή, 24 Σεπ. 2010, 12:45

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Αν ο εμίρης του Κατάρ προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, είναι γιατί οι περισσότερες από τις επενδύσεις του, δύσκολα θα ήταν ευπρόσδεκτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ποια άλλη πόλη με το έλλειμμα πρασίνου της Αθήνας, θα προικοδοτούσε με 1000-1500 στρέμματα πολύτιμης δημόσιας γης, οικοδομικά σχέδια όπως αυτά που εξαγγέλλονται για το Ελληνικό; Η ανακύκλωση της αδιέξοδης πρακτικής να εκχωρούμε το μέλλον για να βολέψουμε το παρόν, δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση.

Ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Παπανδρέου, όταν μιλάει για «πράσινη ανάπτυξη», ότι ΔΕΝ πρόκειται για παραπροϊόν του πετρελαίου. Η χώρα χρειάζεται αποκλειστικά τις επενδύσεις εκείνες που είναι συμβατές με την επιτακτική ανάγκη για ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

δελτίο τύπου - "Λαική Συσπείρωση"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

"Πρόσθετες αποζημιώσεις στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για εργασία πέραν του πενθημέρου"

ένα γράμμα απο το stop cartel

"Έτσι φτιάξανε έναν μηχανισμό για να κατασκευάσει τον μονόδρομο της τρόικας και του μνημονίου, διότι δίχως αυτόν δύσκολα τα μεγάλα γερμανικά και γαλλικά, αλλά και αμερικανικά χαρτοφυλάκια, θα τολμούσαν να παίξουν με τα spreads, καθώς τότε υπήρχε περίπτωση η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών και να πάθουν ζημιά τεράστια και αυτοί και το ευρώ και οι μεγάλες δυνάμεις στην ΕΕ...