O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ανακοίνωση του Κούρου για την 9η Μεγάρων Γή



Logo-PolProstasiaΚΟΥΡΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΚΟΥΡΟΣ

Δ/ΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΛ Τ.Κ 19 100
Τηλ 22960-24444 Fax 22960–21120 e-mail: aokoyros@yahoo.gr www.aokoyros.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. Κούρος συμμετείχε και φέτος στην «9η Μεγάρων Γη» το τετραήμερο 1-4 Σεπτεμβρίου 2017 στο Άλσος Θεόγνιδος. Η παρουσία μας περιελάμβανε το κεντρικό περίπτερο καθώς και έναν ειδικά οριοθετημένο χώρο του τμήματος Οδικής Ασφάλειας.
Στο κεντρικό περίπτερο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του σκοπευτικού τμήματος, για τον τρόπο εγγραφής στο συναρπαστικό κόσμο της σκοποβολής. Οι ενδιαφερόμενοι για τις δράσεις του εθελοντικού τμήματος ενημερώθηκαν για τη δασοπροστασία, την ανακύκλωση, την αιμοδοσία, την κοινωνική προσφορά και την οδική ασφάλεια. Οι μικροί επισκέπτες έπαιξαν το «παιχνίδι της ανακύκλωσης» τοποθετώντας το σωστό απόρριμμα στο ανάλογο κουτί μαθαίνοντας ότι τίποτα δεν πάει στα σκουπίδια. Στο χώρο του τμήματος Οδικής Ασφάλειας τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παίξουν και να ζωγραφίσουν, να κάνουν βόλτα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και να κερδίσουν δίπλωμα και διάφορα δώρα. Η έκπληξη για μικρούς και μεγάλους ήταν η παρουσία του αγωνιστικού οχήματος του επαγγελματία οδηγού αγώνων κ. Κοράκη Αθανάσιου όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν στο κάθισμα του οδηγού ζώντας μία μοναδική εμπειρία.
Την τρίτη ημέρα της έκθεσης έλαβε χώρα στο ανοικτό γήπεδο του μπάσκετ με ελεύθερη είσοδο παράσταση θεάτρου σκιών με τον διακεκριμένο καραγκιοζοπαίκτη κ. Τάσο Γεωργίου με τίτλο «Ελληνάρας ο Καραγκιόζης οδηγός». Πριν την έναρξη της παράστασης ο αγαπημένος ήρωας Εθελοντούλης γιόρτασε τα γενέθλια του μοιράζοντας από ένα γλυκό στα 100 παιδιά που παρευρέθηκαν και από ένα χειροποίητο κόσμημα στις μητέρες ή στις κυρίες που τα συνόδευαν. Στο τέλος της παράστασης, και ενώ τα παιδιά με την είσοδο τους είχαν λάβει από ένα κλήρο, κληρώθηκαν ένα ποδήλατο και μία συσκευή αναπαραγωγής MP3.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Σπύρο Κορώση και κ. Κατερίνα Καστάνη για την χορηγία της παράστασης και του ποδηλάτου, και τον επαγγελματία οδηγό αγώνων και ιδιοκτήτη για τη διάθεση του αγωνιστικού αυτοκινήτου στον εκθεσιακό μας χώρο.
Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς: Δημήτρης Λάγιος – Real Estate, Καρυλάκης – επεξεργασία & εμπορία κρεάτων, Ζάλης – σχολή οδηγών, Pantazis Cars, Μακρυγιάννης Άγγελος – Mega Euronics, περίπτερο Θωμάς-Ντίνα JAS4U και τα «όμορφα κοσμήματα».
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη για την αδιάκοπη παρουσία τους όλες τις ημέρες της έκθεσης καθώς και τους μικρούς εθελοντές: Γιώργος Κ., Αναστασία Κ., Παναγιώτης Μ., Γιώργος Π., Μαρία Λ., Ευαγγελία Λ., Θάκης Κ., Βασιλική Δ., Σωτηρία Κ., Ζωή Τ. και Σωτηρία Ι.

Εκ του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                                                                   Ο γραμματέας
Ρήγας Μελέτιος                                                             Κατερινίτσας Αντώνιος