O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο καθαρισμός στο Ήρεμο Κύμα Μεγάρων!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Ιουλίου ο καθαρισμός των παραλιών και της θάλασσας του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων. Στην αξιέπαινη πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων Αγ. Κων/νου & Ελένης και Ήρεμο Κύμα -με υποστηρικτές το ραδιόφωνο του Σκάϊ, τον Δήμο Μεγαρέων και την Εθελοντική ομάδα Κούρος- συμμετείχαν περίπου 30 πολίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν κάτοικοι της περιοχής.
Ο Δήμος Μεγαρέων προσέφερε την μηχανική αρπάγη, τις υπηρεσίες τριών υπαλλήλων καθαριότητας και μαύρες πλαστικές σακούλες αποκομιδής απορριμμάτων. Στον καθαρισμό συμμετείχε ενεργά από νωρίς το πρωϊ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θ.Ζάλης ενώ αμέσως μετά παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ι.Μαρινάκης μαζί με τον ειδικό του σύμβουλο κ. Β.Οικονομόπουλο και λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Α.Ρήγας.
Όπως αποτυπώνεται στις σχετικές φωτογραφίες που παραθέτουμε κατωτέρω, πέντε εθελοντές δύτες (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Κούρου κ. Δ. Κατερινίτσας) προσέφεραν ανεκτίμητη βοήθεια καθαρίζοντας τη θάλασσα κυρίως από τα μικρά και μεγάλα λάστιχα τα οποία είχαν αποκολληθεί από βάρκες, πλοιάρια αλλά και την προβλήτα ανεφοδιασμού που υπάρχει στην περιοχή και βρίσκονταν για καιρό στο βυθό της. (Περισυλλέχτηκαν μάλιστα περισσότερα από 30 λάστιχα!!).
Μαζεύτηκαν επίσης, τρεις σάπιες βάρκες, κλαδιά δέντρων, και σκουπίδια, ενώ πραγματοποιήθηκε και μερικός καθαρισμός από ξερόχορτα με τη χρήση δύο χλοοκοπτικών μηχανημάτων.
Εξαιρετικά σημαντική ήταν τέλος η (έπειτα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους, της προβλήτας αλλά και του Λιμενικού, που παρευρίσκονταν στον χώρο) απομάκρυνση παλαιού ετοιμόρροπου φράχτη που βρίσκονταν στην πρώτη παραλία στην είσοδο του οικισμού του Ήρεμου Κύματος και ελλόχευε τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος, καθώς και ο επιπρόσθετος καθαρισμός του χώρου από τις μεγάλες πέτρες (με τη συνδρομή χωματουργικού μηχανήματος) για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των λουόμενων.
Τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες όπως αυτή του καθαρισμού της θάλασσας και των παραλιών του Ήρεμου Κύματος είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες και χρήζουν όχι μόνο ειδικής μνείας αλλά και παραδειγματισμού. Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές, υποστηρικτές και συμμετέχοντες. Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!
Κλείνοντας το σύντομο ρεπορτάζ μας αξίζει να επικροτήσουμε την παραίνεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Θ.Ζάλη προς κάποιους λουόμενους επισκέπτες της περιοχής (έπειτα από υπόδειξη των τελευταίων προς το πρόσωπό του για τη συνέχιση του καθαρισμού και σε άλλες παραλίες της Μεγαρίδας) να αφήσουν για λίγο την ηλιοθεραπεία και τον φραπέ τους και να συμμετάσχουν κι αυτοί ενεργά στον καθαρισμό που διεξαγόταν εκείνη την ώρα, γιατί όπως χαρακτηριστικά τους είπε "η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας"!




















Νατάσσα Μελετίου: "Είμαστε αυτά που κάνουμε και όχι αυτά που λέμε..."

"...Όσο για μας, μήπως τελικά μας αξίζουν όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά;...
...Είμαστε αυτά που κάνουμε και όχι αυτά που λέμε, συνεπώς ας σκεφτεί ο καθένας μας τι είναι τελικά...
...Έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να διορθώσουμε τα πράγματα γιατί απλά εμείς τα δημιουργήσαμε ή τουλάχιστον περνάει από το χέρι μας να το κάνουμε. Άλλωστε κάθε τι που βλάπτει την δική μας κοινωνία, βλάπτει και τον καθένα μας ξεχωριστά. Είναι τουλάχιστον υποχρέωσή μας να επισημαίνουμε τα λάθη τόσο στους γείτονές μας όσο και στον εαυτό μας, με όμορφο, πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο..."

Νατάσσα Μελετίου


"Αποψη" 21/7/11, σελ. 15 (Αδέσποτος Τύπος)

Ένα μπολ με νερό για τα αδέσποτα!

Επειδή οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, απευθύνουμε παράκληση προς όλους τους ευαίσθητους ανθρώπους, φιλόζωους και μη: "αφήστε ένα μπολ με νερό, ακόμη και έξω από την πόρτα σας, θα σώσετε μια ζωή".


"Άποψη" 21/7/11, σελ.15