O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Παραμύθια με κούκλες στο Θέατρο Περιγιαλίου

Καθυστέρηση εφαρμοφής της οδηγίας της Ε.Ε. για τις κλωβοστοιχίες...

"Μεγαρικός Τύπος" 26/4/2012, σελ.17

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0096 / 30-04-2012

Θέμα: Χρηματοδότηση συστήματος περιορισμού διαρροών του δικτύου ύδρευσης


Νέα επιτυχία για το Δήμο

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη" και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου "Προμήθεια εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ελέγχου και περιορισμού διαρροών στο δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων".

Το έργο προϋπολογισμού 1.052.836 ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποτελεί ακόμη ένα έργο, το οποίο συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων του Δήμου, με τον πλήρη έλεγχο των διαρροών του δικτύου και δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων τροφοδοτείται απ' ευθείας από αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Το εσωτερικό δίκτυο της πόλης χωρίζεται σε τρεις ζώνες, με το συγκεκριμένο έργο:

• Τοποθετούνται και τίθενται σε λειτουργία εννέα (9) Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου για την μέτρηση παροχής, πίεσης και ποιοτικών χαρακτηριστικών με δυνατότητα ρύθμισης πίεσης.
• Τοποθετούνται και τίθενται σε λειτουργία τρεις (3) Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου παροχής, πίεσης και ποιοτικών χαρακτηριστικών του εσωτερικού δικτύου διανομής.
• Τοποθετείται και τίθεται σε λειτουργία ένας (1) Τοπικός Σταθμός Ελέγχου αυτοματισμού για την παρακολούθηση πίεσης παροχής του τοπικού αντλιοστασίου.
• Τοποθετείται και λειτουργεί κεντρικός σταθμός ελέγχου με λογισμικό τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και διαχείρισης ασύρματης επικοινωνίας των Τοπικών Σταθμών Ελέγχου.
• Φορητός εξοπλισμός ελέγχου διαρροών που θα αποτελείται από πενήντα (50) καταγραφικά θορύβου, δύο (2) ψηφιακούς συσχετιστές και τρία (3) γεόφωνα.
• Ταυτόχρονα στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η υποστήριξη και συντήρηση του συστήματος.

Με την ολοκλήρωση του έργου διασφαλίζεται ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι άσκοπες δαπάνες προς την ΕΥΔΑΠ καθώς θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του δικτύου ύδρευσης και άμεση αντιμετώπιση περιπτώσεων διαρροών στο δίκτυο.

Σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ο Δήμος Μεγαρέων αποκτά ένα σύγχρονο, ασφαλές δίκτυο ύδρευσης με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι:

Με την έγκριση της δημοπράτησης ξεκινάει το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ, καλύπτεται κατά 100% από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος δεν πρόκειται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

Αντίθετα το όφελος για το Δήμο και τους Δημότες θα είναι πολλαπλό.

Συγκεκριμένα:

• Το πρωταρχικό θέμα αφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου νερού καθώς η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, διασφαλίζει ακόμη περισσότερο και σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε -και για αυτό το λόγο- ένα πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Δήμου και των Δημοτών.
Ο Δήμος θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, με την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ελέγχου και περιορισμού διαρροών στο δικτύου ύδρευσης της πόλης, περιορίζονται στο ελάχιστο και ελέγχονται άμεσα οι απώλειες και το κόστος που πληρώνει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες εξαιτίας των διαρροών του παλιού δικτύου ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων που αγοράζει ο Δήμος από την ΕΥΔΑΠ.
Δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου και της περιοχής καθώς σε μία εποχή που τα περισσότερα έργα στη χώρα είναι τελματωμένα και έχουν παγώσει, η τοπική οικονομική δραστηριότητα λαμβάνει τεράστια ώθηση από ένα έργο που η ολοκλήρωσή του θα ξεπεράσει τα 18.000.000 ευρώ.
Σε μία τέτοια εποχή η έναρξη ενός τόσο μεγάλου έργου, στέλνει το πολύ σημαντικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και σκληρή εργασία, μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό κλίμα.


Το τεράστιο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, αποδεικνύουν έμπρακτα, ότι ο πρωταρχικός στόχος για την ανάπτυξη της περιοχής, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής της πόλης δεν αποτελούσε κενή προεκλογική υπόσχεση.
Η Διοίκηση του Δήμου αξιοποιεί στο έπακρο κάθε προσφερόμενη δυνατότητα για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Τα έργα ουσίας, που για χρόνια αποτελούσαν αναγκαιότητα για την περιοχή, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, έχουν τη δυναμική να ανατρέψουν την αρνητική οικονομική συγκυρία και επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...