O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Το Βουρκάρι στο "Κάτι τρέχει με το 2ο"!

"Κάτι τρέχει με το 2ο", Φύλλο 1ο, Περιοδική έκδοση 2ου ΓΕΛ ΜΕΓΑΡΩΝ, Μάϊος 2012, σελ.14-15


Σχόλιο ενός εκ των blogger του Βουρκαρίου:

"Κάτι τρέχει με το 2ο" είναι ο τίτλος της περιοδικής έκδοσης του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων, και δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι της ταιριάζει γάντι! Πρόκειται για μια μοναδικά ποιοτική, πολυθεματική, και εξαιρετικά καλαίσθητη συλλογική προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου των Μεγάρων που αξίζει τα εύσημα και τον θαυμασμό όλων μας.
Προσωπικά, εξαιτίας της πληθώρας των εντύπων που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας υποχρεώνομαι αφού πρώτα τα διαβάσω (και πάλι όχι όλα παρά μόνο τα αξιόλογα) και μετέπειτα κόψω και κρατήσω τα ενδιαφέροντα άρθρα και δημοσιεύσεις στο προσωπικό μου αρχείο, να πετάξω τελικά όλα τα υπόλοιπα στην ανακύκλωση.
Με την έκδοση όμως του 2ου ΓΕΛ Μεγάρων δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Αφού πρώτα την "καταβρόχθισα" διαβάζοντάς την σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο (λόγω του όχι απλά αμείωτου αλλά ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος που έβρισκα σε κάθε άρθρο της) και μάλιστα δαπανώντας αρκετές ώρες ανάγνωσης, την κράτησα στο αρχείο μου ολόκληρη. Ντρέπομαι να πω ότι ζήτησα και εξασφάλισα ένα ακόμα "κολαριστό" αντίτυπό της για να το αποθηκεύσω για εξασφάλιση!
Είναι επομένως ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους εμάς στο Συντονιστικό Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου που φιλοξενήθηκε μια αναλυτική συνέντευξή μας για τον υγρότοπο των Μεγάρων στο παρθενικό πρώτο φύλλο της χαρισματικής αυτής έκδοσης.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία, τον προβληματισμό, την ζωντάνια, τον ρομαντισμό, την κριτική σκέψη, το ελεύθερο πνεύμα, την αναζήτηση, τον "τσαμπουκά", την αμφισβήτηση, την ωριμότητα της επιχειρηματολογίας, την παράθεση καίριων προτάσεων, την δημοκρατία, την κοινωνική συνείδηση, το ήθος, την "άλλη" οπτική, τις ηθικές αξίες, την αγάπη, την αίσθηση ευθύνης, την αλληλεγγύη, την ανησυχία, την αισιοδοξία, την αφύπνιση, την μεστότητα του λόγου, την αλήθεια, που "αναβλύζουν" τα άρθρα σας.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όμως περισσότερο γιατί γεννάτε την ελπίδα σε εμάς τους παλιότερους που ευθυνόμαστε τα μέγιστα για την κοινωνία που σας παραδίνουμε, ότι ευτυχώς εσείς θα φανείτε άξιοι αντικαταστάτες μια ανάξιας γενιάς, της γενιάς μας, και θα αλλάξετε το μέλλον της ζωής σας, του τόπου μας και γενικότερα της πατρίδας μας.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τέλος, στους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς σας!
Σας ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά πάντα επιτυχίες!
ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

Η δημοσίευση της "Πνοής" για τη 12μηνη παράταση της αναστολής αδειών στο Βουρκάρι

Τα αποτελέσματα παρακολούθησης ορνιθοπανίδας 2011 για το Βουρκάρι στον "Μεγαρικό"

Επετειακή εκδήλωση των Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας


Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας συμπληρώνουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου ένα χρόνο από την πραγματοποίηση της πρώτης μοτοπορεία τους.

Ένα χρόνο ακομμάτιστου αγώνα, διαρκoύς παρουσίας στο δρόμο, με πάνω από 40 μοτοπορείες διαμαρτυρίας, με συμμετοχές σε πάμπολλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος, εντός αλλά και εκτός Αττικής.

Κοινωνικής προσφοράς με συλλογή και διανομή ενδυμάτων, φαγητού και ότι άλλου ήταν δυνατόν σε ιδρύματα, συλλόγους αλλά και άστεγες και άπορες οικογένειες και άτομα με την βοήθεια όλων σας.

Ένας χρόνος ύπαρξης μέσα από δυσκολίες, αντίξοες συνθήκες αλλά και καταστάσεις που μας έδεσαν σαν μια μεγάλη παρέα και μας θύμισαν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η επικοινωνία αλλά και η συσπείρωση με ένα κοινό σκοπό και με κοινές αξίες.

Ένας χρόνος με χάρες και λύπες αλλά και εμπειρίες πρωτόγνωρες.

Για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε αυτή την πορεία του ενός χρόνου θα συγκεντρωθούμε σαν ομάδα στο παρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας στις 18:00 και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία Συντάγματος, όπου και θα πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση.

Μια εκδήλωση στην οποία είναι προσκεκλημένοι όλοι όσοι αγωνιστήκαμε μαζί πλάι πλάι. Όσοι μας συμπαραστάθηκαν αλλά και όλοι όσοι θέλουν να μας ευχηθούν και να γιορτάσουν μαζί μας.

Μια εκδήλωση επίσης κοινωνικής αλληλεγγύης κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί συλλογή ρούχων, κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και άλλων αντικειμένων που θα προσφέρει ο κόσμος.

Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά για τους συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες εξ’αιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Μια εκδήλωση ειρηνική σε ένα κλίμα όπως των πρώτων ημερών της πλατείας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, όταν χαμογελούσες σε έναν άγνωστο χωρίς λόγο και ήσουν χαρούμενος απλώς γιατί ήσουν εκεί θέλοντας κάτι να αλλάξει και όχι μόνος στο σπίτι χωμένος στο καναπέ και την απελπισία και την μιζέρια.

Μια εκδήλωση για να θυμίσουμε σε όλους ότι είμαστε εδώ και πάντα όρθιοι!

Ανοικτή πολιτική συνέλευση σήμερα στις 8.30μμ στην παραλία Ν.Πέραμου

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!