O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων!

Ο 2ος ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων διοργανώθηκε άψογα και έφερε το μήνυμα της ανάγκης για ποδηλατόδρομους και στα Μέγαρα. Ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία με οικολογική ευαισθησία που υποστηρίξαμε θερμά! Μπράβο σε όλους τους διοργανωτές και τους ποδηλάτες που συμμετείχαν!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Η Εθελοντική ομάδα του ομίλου μας, διοργάνωσε με επιτυχία τον 2ο ποδηλατικό γύρο των Μεγάρων την Κυριακή 18 Απριλίου 2010.

Η διαδρομή περιλάμβανε επισκέψεις και ξενάγηση σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, και σε περιοχές φυσικού κάλλους.

Η εκκίνηση δόθηκε από τα γραφεία του ομίλου στον Φόρο, και είχε μήκος 18 χιλιομέτρων με τρεις ενδιάμεσες στάσεις: α) στο παλιόκαστρο, β) στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και στο ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας και γ) στον Άγιο Γεώργιο τον Καρδατά.

Ο τερματισμός έγινε στο αλσύλλιο, έναντι του Μουσικού Ομίλου, είχε διάρκεια δυόμιση ωρών και εντασσόταν στα πλαίσια του 8ημέρου των εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών του περιοδικού Εικόνα, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων.

Χορηγοί της ποδηλατοδρομίας ήταν: Ο Ιερόθεος Κουφής moto kappa (δρ. Αλεποχωρίου) με 2 ποδήλατα και 40 κράνη ποδηλατών, ο Δήμος Μεγαρέων με αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα και ο Μελέτιος Πανταζής (Χονδρεμπορική) με μεγάλη ποσότητα νερών και χυμών, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ένα θερμό ευχαριστήριο θα απευθύνουμε επίσης και α) στην τροχαία Μεγάρων, η οποία πλοηγήθηκε και περιφρούρησε την ποδηλατοδρομία με μεγάλο αριθμό τροχονόμων και ιδιαίτερα στον υπαστυνόμο Κο Πάνο Δημήτριο για τις συμβουλές του προς τους ποδηλάτες που συμμετείχαν, σχετικά με την οδηγική ασφάλεια και την χρήση κράνους, β) στους Μεγαρίτες γιατρούς που αποτέλεσαν την ιατρική ομάδα παρακολούθησης, Κυρίους: Ρήγα Αντώνιο καρδιολόγο, Δρομπόνη Αντώνιο καρδιολόγο και Παπαλευτέρη Ελευθέριο πνευμονολόγο, γ) στην Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων που σε συνδυασμό με εθελοντές μας μοτοσικλετιστές, συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας, δ) στους ομιλητές των ξεναγήσεων, Κα Βασιλική Κουτσουμπού αρχαιολόγο, Κο Αναστάσιο Δέσκο εκπρόσωπο του συντονιστικού φορέα προστασίας του Βουρκαρίου και Κο Δημήτριο Πλαταρά φίλο μας, ε) σε όλες τις τοπικές εφημερίδες (Αιχμή, Μεγαρικός τύπος, Ενημέρωση, Πνοή, Άποψη) για τις συνεχείς και ολοσέλιδες καταχωρίσεις τους, κάτι το οποίο συνέβαλε σημαντικά στο να συμμετέχουν 300 περίπου ποδηλάτες και τέλος, στους εθελοντές μας που απέδωσαν τα μέγιστα για να οργανωθεί με τέτοια επιτυχία ο 2ος ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ενυπογράφως να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων στα Μέγαρα, προς εξυπηρέτηση των ποδηλατών που καθημερινώς πληθαίνουν, δίνοντας μια ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης μας, χαρίζοντας μας ταυτόχρονα και υγεία.

Εμείς, μετά την αθρόα αυτή συμμετοχή των ποδηλατών και έπειτα από έντονες καθημερινές παραινέσεις των συμμετεχόντων, υποσχόμαστε μια τρίτη ποδηλατοδρομία στις όμορφες περιοχές μας, πολύ σύντομα.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Κατερινίτσας Δημήτριος

....και μερικές όμορφες φωτογραφίες απο την εκδήλωση...






η 'zougla.gr' για την περιβαλλοντική εκδήλωση στο Βουρκάρι


διαβάστε το ρεπορτάζ στο:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=126446&cid=17

η ομιλία στο τείχος της Αγίας Τριάδας


Δημοσιεύουμε σήμερα την ομιλία του κ.Πλατάρα, η οποία είχε γίνει στην εκδήλωση για την 25η Μαρτιου , στο ιστορικό Τείχος της Αγίας Τριάδας Μεγάρων με θέμα:

εκδήλωση της Ελληνικής Ορνιθιλογικής Εταιρείας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου