O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Ακόμα μια απελευθέρωση Φλαμίγκο σήμερα στις 3.00μμ στο Βουρκάρι!

Ένα νεαρό θηλυκό φλαμίγκο που βρέθηκε παραπλανημένο και ταλαιπωρημένο στην θάλασσα του Πόρτο Ράφτη και περιθάλπτοταν στο Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα θα απελευθερωθεί σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι στον υγρότοπο Βουρκάρι Μεγάρων, από την υπεύθυνη του Κέντρου κ. Μαρία Γανωτή.
Το παραπλανημένο νεαρό φλαμίγκο μεταφέρθηκε προ τετραημέρου στην ΑΝΙΜΑ από ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής του Πόρτο Ράφτη οι οποίοι στην ουσία με την πράξη τους αυτή του έσωσαν τη ζωή, αφού στη θάλασσα που βρέθηκε δεν θα ήταν δυνατόν να τραφεί (ως γνωστόν τα πουλιά αυτά τρέφονται μόνο σε υφάλμυρα νερά -όπως του Βουρκαρίου- ή σε λίμνες).
Αν επιθυμείτε λοιπόν να απολαύσετε από κοντά αυτή τη μοναδική στιγμή, ραντεβού σήμερα στις 3.00μμ στο Βουρκάρι!

Αλλοίωση των τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ επ' ωφελεία μεγάλων επιχειρήσεων;


Η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (Δημοκρατική Αριστερά), Γεράσιμος Γιακουμάτος (Νέα Δημοκρατία) και Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ) αναφορικά με την καταγγελία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ  για αλλοίωση των τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ:
 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
2772
Ημερομ. Κατάθεσης
10.10.12
 


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Αλλοίωση των τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ επ’ ωφελεία μεγάλων επιχειρήσεων;

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την καταγγελία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ότι έχουν αλλοιωθεί ή δεν πληρώνουν τα τετραγωνικά μέτρα που τους αντιστοιχούν σύμφωνα με το νόμο μεγάλες επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια.

Ερωτάστε:

  1. Ισχύει η καταγγελία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και έχουν όντως σημειωθεί αλλαγές στα τετραγωνικά μέτρα επιχειρήσεων των Βορείων Προαστίων σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα που λαμβάνονταν υπόψη για το λογαριασμό της ΔΕΗ μετά την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων;
  2. Εάν ναι ποιος ευθύνεται, ποιες οι συνέπειες γι αυτόν και πώς θα αποκαταστήσετε την νομιμότητα;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση του σωματείου των χαλυβουργών του Ασπροπύργου με αφορμή τις εξελίξεις στο Βόλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Το σωματείο των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα 19/10/2012 στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας.Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:

1) Να σταλεί στο τύπο η ακόλουθη ανακοίνωση- καταγγελία.
2) Να γίνει Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Πέμπτη 25/10/2012 και ώρα 3.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Πρέπει να δώσετε όλοι το παρόν γιατί οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες. Ειδοποιήστε όπου και όποιον μπορείτε. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
19-10-2012

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που ο βιομήχανος Μάνεσης ξαναχτυπά ζήτησε πενθήμερο και απολύσεις, κάνοντας την αρχή πάλι από τους εργαζόμενους του Βόλου και του Βελεστίνου. Αφού για 9 μήνες τους χρησιμοποίησε ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για να τσακίσει τους εργάτες στον Ασπρόπυργο, αφού τους ξεζούμισε βάζοντάς τους να δουλεύουν για 10 και 12 ώρες, τώρα που έκανε τη δουλειά του. Τους ζητάει να δεχτούν να μειωθούν οι μισθοί τους κατά 25%, επιβεβαιώνοντας ότι η εργοδοσία στο μόνο θεό που πιστεύει είναι το κέρδος.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνονται οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου που αντιστάθηκαν ηρωικά για 9 μήνες στις ορέξεις και τις απαιτήσεις του βιομήχανου Μάνεση. Ότι είχαν δίκιο όταν καλούσαν τους συναδέλφους τους στο Βόλο-Βελεστίνο να συμπαραταχθούν μαζί τους στον αγώνα για να αντιμετωπίσουν τις επιδιώξεις του Μάνεση, όταν τους προειδοποιούσαν ότι αφού ο εργοδότης κάνει την δουλειά του, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά τους.

Το ΔΣ του Σωματείου των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου καταγγέλλει τον βιομήχανο Μάνεση. Απορρίπτει τις επιδιώξεις του για μείωση μισθών κατά 25% και εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του στους συναδέλφους χαλυβουργούς του Βόλου.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Βόλο-Βελεστίνο να απορρίψουμε τις αξιώσεις το βιομήχανου Μάνεση. Να βγάζουμε συμπεράσματα και να μην παραπλανηθούν για άλλη μια φορά από κούφια λόγια και υποσχέσεις της εργοδοσίας του τύπου "παλεύουμε για την ευρωστία της επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας". Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που καλλιεργούν τις αυταπάτες, να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα και να παλέψουν ενάντια στα μέτρα που πάει να επιβάλλει ο Μάνεσης με τις πλάτες που του κάνει η κυβέρνηση.

Καλούμε και τους χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα, γιατί ο Μάνεσης δεν θα σταματήσει σε Βόλο-Βελεστίνο, θα έρθει και στον Ασπρόπυργο να ζητήσει μειώσεις μισθών. Τώρα έχουμε την εμπειρία του ηρωικού μας αγώνα, δεν θα επιτρέψουμε να μας αναγκάσει να δουλεύουμε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο για 500 ευρώ. Μάζι με του συναδέλφους μας σε Βόλο-Βελεστίνο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν πιθανόν γενικότερα αντεργατικά σχέδια που ετοιμάζει ο βιομήχανος Μάνεσης, πέρα από την μείωση μισθών.

Το ΔΣ του Σωματείου του Ασπρόπυργου καλεί το ΔΣ του σωματείου του Βόλου, να πάρουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το επόμενο διάστημα τις επιδιώξεις του εργοδότη. Αυτό είναι το καθήκον που έχουμε σαν εργάτες. Ο κοινός μας εχθρός είναι ο Μάνεσης όπως και ολόκληρη η τάξη του.

Το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Σιφωνιός Γ.
Ο Γραμματέας Παυλάκης Αθ.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...