O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροβιοτόπων στο Βουρκάρι την Κυριακή 7/2/2016


Την Κυριακή το πρωί γιορτάζουμε, με το δικό μας τρόπο, την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροβιοτόπων στο Βουρκάρι. 
Ο "Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου" (τον οποίο ως γνωστόν συναπαρτίζουν σύλλογοι και φορείς των Μεγάρων) σε συνεργασία  με άλλες οργανώσεις και συλλόγους από άλλες περιοχές, θα συγκεντρωθούμε για να παρατηρήσουμε τα πουλιά, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε ....να χαρούμε τον τόπο και την ημέρα! Μαζί μας θα είναι και ειδικοί από το Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων "ΑΝΙΜΑ" και με την ευκαιρία θα απελευθερώσουν πουλιά που έχουν αναρρώσει στο κέντρο τους.

Η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με κύριο έργο την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων και ανήμπορων άγριων ζώων στη φύση, μετά από την παροχή κάθε αναγκαίας φροντίδας και νοσηλείας.

Μαζί μας επίσης θα είναι και φίλοι από την Ορνιθολογική εταιρεία, από τον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου και το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, με τους οποίους συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή. 
Τις προηγούμενες χρονιές αντίστοιχες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην όμορφη λίμνη Κουμουνδούρου - μια υγροβιοτοπική όαση στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής του Ασπροπύργου.
Πληροφορίες για τους τους τέσσερις αυτούς φορείς θα μπορούσατε να βρείτε:

http://naturefriends-gr.blogspot.gr


http://xpolis.blogspot.gr

http://www.ornithologiki.gr

http://www.wild-anima.gr/el





πρόσκληση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας & Γενικής Συνέλευσης - ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΖΑΧΟΥΛΗΣ» ΜΕΓΑΡΩΝ

Συνέλευση έχει ο Σύλλογος "Ζάχουλης" στο Μελί Μεγάρων. Στη συγκέντρωση θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα..
Σε σχετική του ανακοίνωση...

Εργασίες αποκατάστασης της στέγης του Κλ. Γυμναστηρίου "Αλεκ. Σάλτας"

«ΗΡΟΔΩΡΟΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης  της στέγης του Κλ. Γυμναστηρίου "Αλεκ.  Σάλτας" που τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε προβλήματα στεγανότητας καθώς η μόνωση που είχε τοποθετηθεί τα προηγούμενα έτη ήταν κατεστραμμένη και ταυτόχρονα  υπήρχαν διαρροές όμβριων υδάτων στο εσωτερικό του γυμναστηρίου.