O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

στην Κοπεγχάγη με ένα κλικ...

κάντε κλικ στην εικόνα για τα τελευταία νέα και εξελίξεις στην συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη...

συνέντευξη τύπου της ''Ενωσης Πολιτών'

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

Κυρίες και κύριοι, εκπρόσωποι του τοπικού μας τύπου σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε, διότι με περισσή ευγένεια και καλοσύνη δεχθήκατε να παραβρεθείτε σήμερα και να συμμετάσχετε, με τις ερωτήσεις σας, στην πρώτη συνέντευξη τύπου του νέου συνδυασμού μας ‘ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’.

Θεωρούμε, πως αυτή η άκρως δημοκρατική διαδικασία, που αφορά όλο το Μεγαρικό λαό και που διοργανώνεται από έναν φορέα, ο οποίος έχει θεσμικό ρόλο στο Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και με δεδομένο, ότι η Δημοτική Αρχή παραχωρεί αυτή την αίθουσα, και καλά κάνει, σε κάθε σύλλογο , που θα τη ζητήσει, έστω και αν εκπροσωπεί 30-50 άτομα, ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί η αίθουσα για τη συνέντευξη τύπου, αφού εκπροσωπούμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του Μεγαρικού λαού και δι’ αυτής θα απευθυνθούμε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, σε μια εκδήλωση που συμμετέχει όλος ο τοπικός τύπος.

Κι’ όμως η Δημοτική Αρχή, ενεργώντας ως διαχειριστής προσωπικής περιουσίας και ως απόλυτος μονάρχης, αρνήθηκε να μας παραχωρήσει την αίθουσα με το αστείο επιχείρημα «πως κατά πάγια τακτική δεν διατίθεται για παραταξιακές εκδηλώσεις»!!

Εκτιμούμε, πως γνωρίζουν(;) τι σημαίνει «πάγια τακτική». Υπάρχουν όμως όμοια προηγούμενα; Δηλαδή Παρατάξεις, που ζήτησαν την αίθουσα και η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε; Μπορούν να ανακοινώσουν έστω και μία τέτοια περίπτωση; Επομένως από πού προκύπτει η «πάγια τακτική»; Πολύ δε περισσότερο που στις πρόσφατες εθνικές εκλογές χρησιμοποιήθηκε βράδυ από υποψηφίους βουλευτές για τις προσωπικές τους προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Άρα δεν υπάρχει πάγια τακτική. Υπάρχει μόνο άνιση, μεροληπτική, επιλεκτική και καταχρηστική μεταχείριση.

Και το ακόμα χειρότερο. Λίγες μέρες μετά την άρνηση να παραχωρήσουν την αίθουσα, προγραμμάτισαν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ίδιο βράδυ της συνέντευξης τύπου. Έτσι, για αντιπερισπασμό.

Εάν, δηλαδή, το Δ.Σ συνεδρίαζε ΤΕΤΑΡΤΗ ή ΠΕΜΠΤΗ και όχι την ΤΡΙΤΗ θα υπήρχε πρόβλημα;

Καταγγέλλουμε λοιπόν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη Δημοτική Αρχή για την αντιδημοκρατική, απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά της, που δείχνει, ότι βρίσκεται σε πανικό και προβαίνει σε ακατανόητες και αλλοπρόσαλλες πράξεις.

Δείχνει επίσης τον αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο άσκησης της εξουσίας, που εφαρμόζει, αλλά και ασέβεια προς τους πολίτες, αφού προσπαθεί να υποβαθμίσει τους εκπροσώπους τους.

Η αίθουσα ανήκει σε όλο το Μεγαρικό λαό. Εμείς είμαστε εκπρόσωποι του Μεγαρικού Λαού και τη δικαιούμαστε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Κυρίες και κύριοι,

Στις 25 Οκτωβρίου 2009, με μια εντυπωσιακή διαδικασία ανοικτής ψηφοφορίας, την οποία τίμησαν με τη συμμετοχή τους 2500 περίπου συμπολίτες, γεννήθηκε ο νέος συνδυασμός ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, που προήλθε από τη συνένωση των συνδυασμών ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Είχαν προηγηθεί συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων οργάνων των δύο συνδυασμών και αφού πρέσβευαν τις ίδιες αρχές και είχαν τους ίδιους οραματισμούς και ανησυχίες, κατέληξαν στη συνένωση.

Εμείς με το νέο συνδυασμό πιστεύουμε, πως με καινούργιες ιδέες, μεγάλο ενδιαφέρον και πολλή εργασία μπορούμε, να δώσουμε προοπτική και πραγματική ανάπτυξη στον τόπο και να φέρουμε την αλλαγή στη νοοτροπία διοικήσεως και συμπεριφοράς προς τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

Έχουμε πληθώρα στελεχών, που διαθέτουν ικανότητες, δυνατότητες, εμπειρία διοικήσεως, γνώσεις τοπικής αυτοδιοικήσεως, που έχουν κέφι, μεράκι, διάθεση και χρόνο, ώστε από τώρα να σχεδιάζουν και να μελετούν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων της πόλης.

Πιστεύουμε απόλυτα, ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στην εμπιστοσύνη και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Το έμβλημά μας υποδηλοί και την προοπτική μας.

Ο κύκλος είναι του οράματος, των δραστηριοτήτων και των ενδιαφερόντων, που δείχνει ταυτόχρονα, πως όλα θα ολοκληρώνονται. Τίποτα δεν θα μένει στη μέση.

Στο κέντρο των ενδιαφερόντων και των προτεραιοτήτων μας οι άνθρωποι και το περιβάλλον.

Η ονομασία «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» σημαίνει: Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να προσφέρουμε αυτά, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Τα κυρίαρχα όργανα του συνδυασμού είναι:

  Το Πολιτικό Συμβούλιο

  Η Συντονιστική Επιτροπή και

Η Γενική Συνέλευση

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με αλφαβητική σειρά:

Σύντομα δε θα σας παρουσιάσουμε το οργανόγραμμά μας, για να κατανοήσετε τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Συνδυασμού, καθώς και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.

 • Σταμούλης Γρηγόρης, Πρόεδρος
 • Βαρελάς Γεώργιος
 • Γκίκας (Λυτάρας) Ιωάννης
 • Γκιώνης Ευάγγελος
 • Καραλής Επαμεινώνδας
 • Κουλινίδης Δημήτρης
 • Μιχάλαρος Γεώργιος
 • Παπαβασίλης Γεώργιος
 • Παπαηλία Αντιγόνη
 • Παπαγιάννης Θωμάς
 • Παπασίδερης Σπυρίδων

Στη διακήρυξη αρχών του Συνδυασμού θα εντοπίσετε το στίγμα μας.

απο την 'ενωση πολιτών'

ανακοινώθηκε το πολιτικό συμβούλιο της δημοτικής παράταξης 'Ένωση Πολιτών'. Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση.


δελτίο τύπου του βουλευτή κ. Οικονόμου

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Βία κατά των Γυναικών: Όταν Γυρνάς την πλάτη στην πραγματικότητα...» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στο Κρυονέρι υπό την αιγίδα της Κοινότητας Κρυονερίου, του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου και της εφημερίδας «Βορεινή». Στην Ημερίδα κλήθηκαν και παρέστησαν ως Κεντρικοί Ομιλητές ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής και Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου, η Βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, Έλενα Ράπτη, η πρώην Βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της Europa Donna Hellas, Έλενα Κουντουρά, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη, η Πρόεδρος του W.I.N. Hellas (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών), Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου και η εκπρόσωπος της Διεθνούς Εταιρίας Στήριξης της Οικογένειας και Υπεύθυνη του Ξενώνα «Φροντίδα», Ειρήνη Δορκοφίκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων γυναικών.

διαβάστε την ανακοίνωση εδώ