O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η "άμπωτη" εμφανέστατη στο Βουρκάρι!

Η παλίρροια είναι το ολικό εκείνο φαινόμενο που αποτελείται από την άμπωτη και την πλημμυρίδα και οφείλεται στην έλξη που ασκούν ο ήλιος και η σελήνη στην ελεύθερη επιφάνεια των υδάτων. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου παρατηρείται η άνοδος των νερών για ένα χρονικό διάστημα (πλημμυρίδα) και αντίστοιχα η υποχώρησή τους (άμπωτη).

Βουρκάρι Μεγάρων 13-03-2011Βουρκάρι Μεγάρων 14-03-2011


Πρόσκληση: "Χελιδονίσματα 2011"

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2011», για να υποδεχθούμε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: ...φτιάχνοντάς τους μια φωλιά!
Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα! Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις μεγάλες πόλεις, και πολύς ενθουσιασμός!
Τα παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν μαζί τους για να τις τοποθετήσουν στα σπίτια τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 και ώρες 11.00πμ – 2.00πμ.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Αντ. Υψηλάντης: "Απαιτείται πολιτικό θάρρος για την απομάκρυνση του ελικοδρομίου της Πάχης"