O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Νέα διαβεβαίωση από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την λήψη μέτρων προστασίας του υγροβιοτόπου στο Βουρκάρι!



Σε απάντηση σχετικής ερώτησης (αρ.πρωτ. 9821/12.11.08) που είχε υποβάλει ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου αναφορικά με τους υδροβιότοπους στην Αττική, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Στ.Καλογιάννης απάντησε:

"....ο υδροβιότοπος Βουρκάρι Δ. Μεγάρων, περιλαμβάνεται στα όρια της μελετώμενης τροποποίησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ. Μεγάρων, στα πλαίσια της οποίας θα προωθηθούν όροι προστασίας του, κατ' εφαρμογή των εγκεκριμένων κατευθύνσεων χωρικού σχεδιασμού στη Δυτική Αττική...".

Βέβαια οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους, ούτε συνοδεύονται από λήψη ενδιαμέσων αποφάσεων που να κατοχυρώνει την προστασία του υδροβιότοπου μέχρι να κινηθεί η όλη διαδικασία του Γ.Π.Σ.

Αυτό το γεγονός δημιουργεί ακόμα πιο έντονη την υποχρέωση των τοπικών φορέων (του δήμου και της Νομαρχίας) να λάβουν άμεσα - ΤΩΡΑ!- μέτρα προστασίας του Βουρκαρίου ώστε να αποτραπούν τετελεσμένα και περαιτέρω υποβάθμιση Αυτό είναι και όρος για την αντίστροφη πορεία αποκατάστασης και ανάδειξης αυτού του εξαιρετικά σημαντικού οικολογικού τόπου που βρίσκεται στα πόδια μας!

Διαβάστε και την σχετική δημοσίευση από την καθημερινή εφημερίδα "Θριάσιο":



Μέτρα προστασίας των ανέργων απαιτεί το ΠΑΜΕ Θριασίου

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των ανέργων ζητάει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Θριασίου . Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση στο :

ο τοπικός τύπος για το Βουρκάρι...εβδ 12-18/1/2009