O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Φοβισμένο ζαρκάδι μπήκε σε αποθήκη σπιτιού κι έκλαιγε

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα, αντί για ευχές κάνουμε αυτή την ανάρτηση, με την ευχή τέτοιες ευαισθησίες να γίνουν κυρίαρχες στο τόπο μας...

Οι μουσουλμάνοι κάτοικοι έσπευσαν με τις καραμπίνες να το σκοτώσουν, αλλά οι Αλβανοί που εργάζονται εκεί το προστάτεψαν απειλώντας ότι θα τους καταγγείλουν στις αρχές γιατί το ζώο προστατεύεται…



Ένα ζαρκάδι από την ορεινή Ροδόπη βρέθηκε κυνηγημένο και απροστάτευτο σε αποθήκη μειονοτικού χωριού του δήμου Σώστη στη Ροδόπη.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης μόλις το αντιλήφθηκε, έσπευσε με τα κυνηγετικά όπλα μαζί με τους φίλους του, να πυροβολήσει το ζαρκάδι.

Τη σκηνή αντιλήφθηκαν δύο Αλβανοί εργαζόμενοι στο χωριό, που αντέδρασαν προς τιμή τους και μπήκαν μπροστά για να προστατεύσουν το ζώο.

Οι κάτοικοι της αποθήκης τους απείλησαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία και τους θηροφύλακες.

Το ζαρκάδι πιθανότατα πρέπει να επέστρεψε σώο και ασφαλές στην ορεινή Ροδόπη, όπου που ζουν όλα τα προστατευόμενα θηράματα, αφού και ως επιτηρούμενη στρατιωτική περιοχή δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κυνηγούς.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η ευαισθησία των ξένων ανθρώπων σε σχέση με τους ντόπιους, στην αντιμετώπιση ενός απροστάτευτου ζώου, το οποίο έχασε τον προσανατολισμό του.

απο:

http://www.econews.gr/2010/03/31/roe-deer-rodopi/
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=54160