O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο λόφος του Στίκα γέμισε σκουπίδια και μπάζα!

Αυτή είναι η εικόνα των Μεγάρων το 2010! Σκουπίδια και μπάζα ανεξέλεγκτα παντού! Κανείς υπηρεσιακός υπεύθυνος δεν λογοδοτεί, κανείς από τους περιβαλλοντικούς εγκληματίες δεν συλλαμβάνεται Εικόνα ντροπής. Θα βρεθεί κάποιος από την δημοτική αρχή ή την νομαρχία να τοποθετηθεί;


τα νέα του δήμου


...για το αεροδρόμιο του Ελληνικού που περιμέναμε να γίνει επιτέλους πάρκο!

Οι Έλληνες «εμίρηδες»

Αυτό το βίντεο-ρεπορτάζ γυρίστηκε από τον Αργύρη Ντινόπουλο τον Ιανουάριο του 2010. Τότε είχε σταλεί και αναρτηθεί σε αρκετά blogs. Σας το ξαναστέλνουμε σήμερα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα.

Το βίντεο δείχνει πώς απαξιώθηκε (από όλες τις κυβερνήσεις) ο χώρος του πρώην αεροδρομίου. Αυτή η απαξίωση καταλήγει σήμερα στην προσπάθεια να ξεπουληθεί το πρώην αεροδρόμιο σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Και βεβαίως να τσιμεντοποιηθεί!

Αξίζει να γνωρίζει ο κόσμος ότι αυτή η έκταση των 5.500 στρεμμάτων απαλλοτριώθηκε την δεκαετία του 1950 για να δημιουργηθεί εκεί το αεροδρόμιο. Τότε δόθηκαν σχεδόν εξευτελιστικές αποζημιώσεις στους πρόσφυγες-ιδιοκτήτες της γης. Σήμερα, μισόν αιώνα μετά, αντί αυτή η έκταση να γίνει πάρκο (δηλαδή έργο δημοσίου συμφέροντος) προσφέρεται σε επιχειρηματικά συμφέροντα για να κερδοσκοπήσουν. Όσο για τους εμίρηδες του Κατάρ, αυτοί, κατά την εκτίμησή μας, δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν στο Ελληνικό. Η κυβέρνηση, απλούστατα, χρησιμοποιεί τους Άραβες για να προετοιμάσει την εισβολή των δικών μας Ελλήνων «εμίρηδων» στον ελεύθερο χώρο του Ελληνικού.

Δείτε το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=bJmdUNona4Y

argyris@dinopoulos.gr


Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής

δελτίο τύπου του κ.Βορίδη

"Επιπτώσεις της στήριξης των Ελληνικών τραπεζών στο Δημόσιο Χρέος"

απο τον κ.Οικονόμου...


Να θυμηθούμε ότι ο κ.Οικονόμου παραμένει σταθερός υποστηρικτής των αγώνων μας για την προστασία και την αναγνώριση του υδροβιότοπου του Βουρκαρίου...