O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Η ψυχολογία της καθημερινής ζωής"

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0092 / 24-04-2012

Θέμα: Ο Δήμαρχος αποδέχεται την παραίτηση Κλεάνθη Βαρελά. Αξία η υπεράσπιση των θέσεων


Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης ανακοινώνει ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Κλεάνθη Βαρελά από την θέση του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού "Ηρόδωρος".

Η αποδοχή της παραίτησης εδράζεται στην διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του οργανισμού, έχοντας μεγάλη αθλητική εμπειρία, πολυετή συμμετοχή σε ομάδες και αγάπη για τον αθλητισμό, υποστήριξε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα σωματεία.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, είναι υποχρεωμένος να σταθμίζει τις ανάγκες των συλλόγων της πόλης και ταυτόχρονα να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου.

Αποτελεί πάγια θέση του Δημάρχου η ενίσχυση του σωματειακού ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού και ταυτόχρονα η προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις υποδομές του Δήμου, που ούτως ή άλλως τους ανήκουν.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων υποστηρίζει και εκ της επαγγελματικής του ιδιότητας, ότι η άθληση είναι δικαίωμα και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να διατηρεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τις αθλητικές υποδομές, να τις ενισχύει με διττό στόχο, αφενός να έχουν καλύτερες προοπτικές οι ομάδες του Δήμου, αλλά κυρίως για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν στο σύνολό τους οι δημότες.

Η διαφωνία με τον πρόεδρο του "Ηροδώρου" στο ζήτημα της χρήσης των υποδομών του Σταδίου από τους πολίτες δεν γεφυρώθηκε με αποτέλεσμα ο Κλεάνθης Βαρελάς να υποβάλει την παραίτησή του και ο Δήμαρχος να την αποδεχθεί.

Η αποδοχή της παραίτησης από την πλευρά του Δημάρχου αναδεικνύει το γεγονός ότι στη Διοίκηση του Δήμου κυριαρχούν οι διαβουλεύσεις και φυσικά όπως επιβάλλει η Δημοκρατία οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες ως απαραίτητο συστατικό της σύνθεσης.

Οι διαφωνίες τις περισσότερες φορές, είναι δημιουργικές και προάγουν την εξέλιξη. Όταν όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο σύνθεσης είναι προτιμότερο να εκφράζονται δημόσια και με ειλικρίνεια να αναζητούνται εναλλακτικές, όπου και όποτε εμφανίζονται αδιέξοδα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, είναι ο εκπρόσωπος των πολιτών και στους πολίτες λογοδοτεί. Η θέση του, τον καθιστά υπόλογο στους πολίτες και τον υποχρεώνει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει το κόστος των αποφάσεων.

Στην συγκεκριμένη διαφωνία και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναλαμβάνει το κόστος να αποδεχθεί την παραίτηση ενός στενού του συνεργάτη από μία θέση στην οποία πρόσφερε σημαντικό έργο.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αναγνωρίζει ως αξία την υπεράσπιση των θέσεων ανεξάρτητα εάν έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του Δημάρχου και ταυτόχρονα τονίζει ότι στελέχη με ήθος και εργατικότητα όπως ο Κλεάνθης Βαρελάς, δεν μπορεί παρά να αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τη Διοίκηση.

Χωρίς λόγια!