O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων στα Μέγαρα χρειάζεται άμεσα λύσεις

Το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική γίνεται μέρα με τη μέρα μεγαλύτερο και εκρηκτικότερο. Στην Κερατέα οι συγκρούσεις με την αστυνομία είναι πια καθημερινό φαινόμενο. Στη Φυλή πρόσφατα είχαμε άλλους δύο νεκρούς. Ο δήμαρχος της περιοχής διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι η Φυλή σε δύο χρόνια θα κλείσει οριστικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με νέα πρόστιμα την Ελλάδα γιατί τα προγράμματα σύγχρονης διαχείρισης των απορριμάτων καθυστερούν επικίνδυνα.

Στα Μέγαρα είχαμε μέχρι πρόσφατα μια παράνομη χωματερή, που εκτός από σκουπίδια έκρυβε και σκάνδαλα όπως αποκάλυψαν σε έκθεσή τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Για την περιοχή μας ασφαλώς υπάρχουν λύσεις που αν στηριχθούν στην αρχή ΜΕΙΩΣΗ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, θα αποφέρουν οικονομίες και πιθανόν έσοδα σε δημοτικό επίπεδο.

Χρειάζεται όμως σχεδιασμός, πρόγραμμα, συντονισμός και αποτελεσματική δουλειά. Χρειάζεται άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει το θέμα. Χρόνος για αναβολές πια δεν υπάρχει. Το βλέπουμε γύρω μας.



Διαβάστε στην «άποψη» αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε στην "Αττική Περιφέρεια"

διαβάστε στην ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ εδώ